Gelin Kardeş Olalım Projesinde İmzalar Atıldı

Gördes ile Finike proje kapsamında kardeş ilçe oldu.

Reklam
Gelin Kardeş Olalım Projesinde İmzalar Atıldı
30 Mart 2019 - 17:33
Reklam
Antalya Valiliğinin Gelin Kardeş Olalım projesi; ülkemizin farklı illerine bağlı ilçelerle kardeşlik protokolü düzenleyerek bilgi, teknoloji ve deneyim transferi yapmayı ve ortak projeler uygulamayı amaçlıyor. Antalya ilinde, özellikle yaş meyve- sebze üretimi, seracılık, tropik bitkiler, turunçgil yetiştiriciliği,  süs bitkileri, mantar üretimi ile ihracatta oluşan bilgi sermayesini diğer il ve ilçelerle  paylaşmayı hedefliyor.
Gördes ilçesi, bu projeye ortak olmak için başvuru yaptı ve başvuru kabul edildi. İlçemiz, Antalya ili Finike ilçesi ile kardeş ilçe oldu. Antalya'da yapılan tören ile kardeşlik protokolü imzalandı. İmza törenine Gördes Kaymakamı Bekir ABACI ile Tarım ve Orman İlçe Müdürü Güngör AKYOL katıldı. İmza töreninde, İlçe Kaymakamı Bekir ABACI   tarafından ilçemizi tanıtan bir sunum yapıldı. Antalya ilinin ilçelerine 18 kardeş ilçe belirlenmiş olup bu ilçeler arasında tarımsal işbirliği çalışmaları 3 yıl boyunca devam edecek.
Antalya Valisi Münir KARALOĞLU'nun himayelerinde yürüyecek bu proje, ülkemizin 2023 Tarım Vizyonu doğrultusunda hazırlandı. Bilgi alışverişi ve ortak çalışmalara dayanan bir ortaklık projesi olup karşılıklı teknik ziyaretler, çiftçi ve sektör toplantıları ile ortak proje uygulamalarını içeriyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 4501 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum