CHP'den Bütçeyle İlgili Basın Açıklaması

İlçe Başkanı Nihat Ergin basın açıklaması yaptı.

Reklam
CHP'den Bütçeyle İlgili Basın Açıklaması
28 Aralık 2020 - 13:41
CHP Gördes İlçe Teşkilatı, 2021 Bütçe görüşmeleri sonrasında tepkilerini dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Çarşı Merkezi Güneş Eczanesi önünde toplanan partililer pankart açtı. CHP Gördes İlçe Başkanı Nihat Ergin yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
'Hepinizin bildiği gibi Türkiye'nin 2021 yılı bütçe görüşmelerini, hep birlikte takip ettik. Ne yazık ki Saray'da yaşayanların halktan ne kadar kopuk olduğunu bir kez daha görmüş olduk. 18 yıldır yaptıklarını yapmaktan, har vurup harman savurmaktan vazgeçmediler.
Türkiye bütçesi diye adlandırılan görüşmelerinin aslında Saray rejiminin, yandaşların, zenginlerin bütçesi olduğu aşikar.
Pandemi ile daha da sarsılan ekonomide esnafımızın, vatandaşımızın çıkarları hiçe sayılmıştır. Tek çıkarları, iktidarı korumak, iktidarda kalarak sermayelerine sermaye katmaktır.
Bu hırsla, gözü kararmış Saray yandaşlarından arka arkaya gelen skandal açıklamalarını her gün, hayretle izliyoruz.
Bir milletvekili çıkıyor 'kuru ekmek yiyorsa aç değildir' diyor. O sırada ise Saray'da şarkılarla ziyafetler veriliyor.
Halka kuru ekmeği hak görenler sarayda EJDER MEYVELERİ ile keyiflerine keyif katıyor.
Bir Bakan çıkıyor Türkiye'de yoksulluk sorun olmaktan çıktı diyor. Ama vatandaşımız elinde tuttuğu 'iş ve aş' notuyla intihar ediyor. Doğru söylüyor Türkiye'de yoksulluk sorun olmaktan çıkmış BİR YAŞAM HALİNE GELMİŞTİR.
Birisi de çıkıp diyor ki OH Paralar vatandaşa gidiyor. Hani nerede o vatandaşa giden paralar? Biz niye göremiyoruz o paraları?
Çünkü o paralar yandaşlara akıyor hem de oluk oluk. Türkiye'den 5 inşaat firması dünyada en fazla ihale alan ilk 10 firma arasında. Tabii ki OH çekecekler.
Beş müteahhidin işleri ters gitti mi, borçlarını ödüyorlar. Vergi borcunu siliyorlar. Ama iş milletimize 'al keyif çayı iç.' diyorlar. Esnafın vergi borcu olduğunda gırtlağına yapışıyorlar.
Kıbrıs'a 7 ayrı özel uçakla gitmekten utanmıyorlar. Ama iş milletimize geldiğinde, hep bir ağızdan, 'acı reçete' diyorlar.
Ekonomiyi yönetme şekilleri günü kurtarmaktan başka bir şey değil. Günü nasıl kurtarabiliriz onun derdindeler. Ülkenin en kıymetli yerlerini KATAR KATAR satıyorlar.
Kıymetli dostlarım,
Sözlerimi bitirirken şunları da söylemek isterim. Şunu iyi bilsinler ki bu halk, artık her şeyi görüyor. Bu halkı, daha fazla kandıramayacaklar. Hukuk düzenini ayaklar altına alan hesap vermeyen bu iktidara, en güzel hesabı halk, sandıkta soracaktır.
İsraf düzeninin son bulduğu; saraya ve yandaşlarına değil halka ve emekçiye değer katan yıllık bütçe planlamasının yapıldığı; alın terinin en yüce değer kabul edildiği; milli gelir paylaşımının daha adil olduğu; işçinin, emekçinin, emeklinin, esnafın, memurun, öğrencinin yüzünün güldüğü bir Türkiye'de kucaklaşmak dileğiyle.'
Reklam
Reklam
Bu haber 7556 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum