Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cadde ve Sokaklar Ne Zaman Yapılacak?

Büyükşehir Altyapı Koordinasyon merkezi tamiratlarla ilgili açıklama yaptı.

Reklam
Cadde ve Sokaklar Ne Zaman Yapılacak?
13 Ocak 2020 - 13:03
Reklam
Reklam
İlçemize doğal gaz hattı döşenirken, kazılan cadde ve sokakların durumu içler acısı. Mevzuat gereği yapılması gereken yollar, bugüne kadar yapılmadı. Vatandaşa da işkencesi kaldı.
            Yoğun kış şartları geçirilen şu günlerde, cadde ve sokaklar çamurdan geçilmiyor. Yayalar her gün öfke ve sinirle evlerine gidip geliyor. Peki, ya trafik ne âlemde? O apayrı bir sorun. Araçlar hendeğe girip çıkıyor adeta. Pek çok araç bu cadde ve sokaklarda ciddi darbeler alıyor.
            Hâlbuki mevzuat gereği cadde ve sokaklarda kazı işlemi yapan kurumlar Büyükşehir Belediyesine bağlı AYKOME'den (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) izin alıyor. Gerekli çalışmalar bittikten sonra, Büyükşehir'in çalışmayı yapması bekleniyordu.
            Aradan üç aydan fazla zaman geçti. Fakat hiçbir çalışma başlatılmadı. Çarşı merkezinde bazı esnaflar, kendi imkânlarıyla sokakları taş döşetti. Mahalle aralarında böyle bir iş birliği, ne yazık ki mümkün olmadı.
            Kim yapacak, ne zaman yapacak, bu çile nasıl sona erecek derken, geçtiğimiz hafta AYKOME'den bir açıklama yapıldı. Buna göre; kazılan cadde ve sokakların yeniden döşenmesi işi, ilçe belediyelerine devredildi. Verilen bilgiye göre, AYKOME 17 ilçe ile bu konuda protokol imzaladı.
Sürecin işleyişiyle alakalı bilgiler Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu tarafından verildi. Protokol noktasında 17 ilçenin tamamıyla işbirliği sağlandığını dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, "Bundan sonraki süreçte protokoller imzalandı, tamirat yetkisini ilçe belediyelerine devrettik. AYKOME olarak kazı iznini biz vereceğiz. Bunu devretme yetkimiz yok. Sadece tamirat yetkisini devrettik. Burada iş koordinatörlüklerimiz ve İlçe Belediyelerinin Fen İşleri müdürlüklerinde olacak. Bundan sonraki süreçte kazı izni verdiğimiz firmaları ve yerleri ilçe belediyelerine bildireceğiz ve tamirat yapılmasını söyleyeceğiz." diye konuştu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2764 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum