Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehirden Beğel'e Sulama Göleti

Beğel Mahallesindeki Sulama Göletinin yapımına başlandı

Reklam
Büyükşehirden Beğel'e Sulama Göleti
03 Ekim 2015 - 14:38
Reklam
Reklam
Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçemiz Beğel Mahallesi'ne tarımsal sulama göleti kazandırıyor. Beğel Mahallesi'nde sulu tarımın yapılmaya başlanması ile birlikte, ürün çeşidi ve miktarının yükseleceğini dile getiren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, 'Mahallenin sulu tarıma geçmesiyle, tarım alanlarından elde edilen gelirin artmasını hedefliyoruz' diye konuştu.      
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Beğel Mahallesi'nde tarım üreticilerinin en önemli sorunlarından birine neşter vuruyor. Mevsimsel kuraklığın artmasıyla birlikte, tarım arazilerinin sulama sorunu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Beğel Mahallesi'nin bu sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçti ve tarımsal sulama göleti yapımına başladı. Çalışmaların devam ettiğini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, 'Yüksek su tutma kapasiteli, tarımsal sulama göletinin yapımı için harekete geçtik. Geniş bir alanda çalışma yapıyoruz. Beğel Mahallesi'ndeki üreticilerimizin tarımsal sulama sorunu, bu gölet ile büyük oranda çözülecek' diye konuştu.
Mahalleye Gelir Artışı Sağlamasını Hedefliyoruz
Beğel Mahallesi'nde mevcut imkanlarla zeytin, tütün ve buğday üretimi yapıldığını dile getiren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, sulu tarımın makineleşme ve gübrelemeyi kolaylaştıracağını ve böylece ürün çeşidinin artacağını sözlerine ekledi. Okkalı, 'Ürün çeşidinin artması, üretim hedefinin yükselmesi ve bu doğrultuda tarımsal alandan elde edilen gelirin yükselmesini hedefliyoruz' diye konuştu.
 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2510 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum