Büyük Zaferin 97.Yılını Kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı ilçemizde düzenlenen törenle kutlandı.

Reklam
Büyük Zaferin 97.Yılını Kutladık
01 Eylül 2019 - 00:49
Reklam
Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. 30 Ağustos Zaferinin 97. yılı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.
İlçemizde Hükümet Meydanında gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması, Fatih Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Muammer Köni'nin sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kaymakam Bekir Abacı ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol tarafından Atatürk Anıtına çelenk kondu. Törene daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gazilerimiz, şehit yakınları ve vatandaşlarımız katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı J.Astsb.Çvş. Mustafa Cengiz yaptı. Astsb.Cengiz konuşmasında; 'Bu müthiş zafere ulaşmak için Türk Milleti, katlanılamaz olana katlanmış, dayanılamaz acılara dayanmıştır. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak, bu zaferle ne kadar övünsek azdır' dedi. Astsb.Cengiz sözlerini 'Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını, vatan toprağının bedelini canları ile ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, kahramanlıkları ile destan yazmış gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz' diyerek tamamladı.
Fatma Salur isimli öğrenci 'Mehmet Toprak Oldu' isimli şiiri okudu. Salur'un duygu dolu sözleri törene katılanlar tarafından alkışlandı. Tören akabinde Kaymakam Abacı ve Başkan Akyol tarafından, Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi.   
Reklam
Bu haber 2526 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum