Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Atık Getirme Merkezi Bitmek Üzere

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı olan Tesisin maliyeti yaklaşık 200 bin TL.

Reklam
Atık Getirme Merkezi Bitmek Üzere
24 Haziran 2019 - 16:03
Reklam
Reklam
Gördes Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı birinci sınıf Atık Getirme Merkezi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Yakın zamanda Gördes'te hizmete girecek olan Atık Getirme Merkezi Manisa ilçeleri arasında faaliyete geçecek olan ilk tesisler arasında yer alıyor.
 Atık Getirme Merkezi, Gördes'te geri dönüşüm noktasında yapılmış ilk tesis olma özelliği taşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı olan Atık Getirme Tesisi'nin maliyeti yaklaşık 200 bin TL.
 Gördes Sanayi Sitesi yakınına inşa edilen Atık Getirme Merkezinde kâğıtlar, kartonlar, plastikler, metaller, camlar, ahşaplar, çekyatlar, tekstil ürünleri, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, floresanlar, lambalar ve diğer çivi içeren atıklar, kurşunlu piller, ilaçlar, yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler ve onlarca atık tesise alınacak. 
 Sıfır Atık projesiyle entegre olan Atık Getirme Merkezi'nin hizmete girmesiyle birlikte hem doğanın korunması hem de ekonomiye katkı sağlanması anlamında önemli bir adım olduğunu ifade eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, 'Vatandaşlarımız söz konusu atıkları atık getirme merkezine getirerek hem geri dönüşüme katkı sağlayacak. Bu atık toplama merkeziyle doğanın korunması ve ekonomiye katkı anlamında önemli bir adım atmış olacağız. Bir pet şişenin bile doğada kaybolması binlerce yıl alıyor. Bu tür atıkların verdiği zarar, dünyanın ekolojik dengesinde çok büyük tahrifata sebep olmaktadır. Düşünülmeden sokağa atılan çöplerin çevreye ve doğal yaşama ne derece zarar verdiğinin farkında olmamız ve bu bilinçle hareket etmemiz gerekmektedir. Gelecek nesillere, evlatlarımıza temiz ve sağlıklı bir hayat bırakmak hepimizin üzerine bir görevdir' diye konuştu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4191 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum