Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Alkışlar Cenap Güven İçin

Av.Cenap Güven'in 40 yıl önce yazdığı oyun, Turgutlu'da sahnelendi.

Reklam
Alkışlar Cenap Güven İçin
25 Nisan 2016 - 13:41
Reklam
Reklam
Av. Cenap Güven'in yazdığı ‘Duruşma Başlıyor' isimli tiyatro oyunu, Turgutlu Belediyesi Tiyatro topluluğu tarafından sahneye kondu. Turgutlu Sanayi ve Ticaret Odası salonundaki gösterim, Cenap Güven'in konuşmasıyla başladı.
            Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Milli Eğitim Şube Müdürü Baki Erdem, gazetemiz yazı işleri müdürü Ahmet İnce, civar il ve ilçelerden gelen çok sayıda tiyatro sever ve çok kalabalık bir izleyici gurubu ‘Duruşma Başlıyor' isimli oyunu büyük bir keyifle izledi.
            Salonda yer bulmak mesele oldu. Çok sayıda izleyici yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Cenap Güven konuşmasında; '40 yıl önce yazdığım bu oyunun, şimdi sahneye konması beni mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.
            Yazarın avukatlık yıllarında adliye hatıralarından oluşan 8 bölümlük bu komedi, gerçek hayattan görüntüler sundu. Her bir oyun, genelde Gördes Adliyesinde geçmiş. Kahramanlar bire bir gerçek kişiler.
             Sanat yönetmenliğini Alper Erdoğmuş'un yaptığı oyunun final sahnesinde, seyirciler müthiş bir alkış tufanı kopardı. Kaymakam Turan, Belediye Başkanı Şirin sahneye gelerek, yazar Cenap Güven'e davette bulundu. Kendisini çiçeklerle taltif ettiler. Seyirciler yazar Güveni doyasıya alkışladı.
            Aslında Turgutlu'da bambaşka bir akşam yaşandı. Gördesli bir yazarın oyunu sahneye konurken, Gördesliler Cenap Güvenle haklı bir gururun sahibi oldu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2930 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum