Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ahmet Büke'nin Yeni Kitabı Çıktı

Büke'nin eseri, "Varamayan" kısa öykülerden oluşuyor.

Reklam
Ahmet Büke'nin Yeni Kitabı Çıktı
14 Ekim 2019 - 15:08
Reklam
Reklam
Türk Edebiyatının ödüllü öykü yazarı hemşehrimiz Ahmet Büke'nin yeni kitabı 'Varamayan' Can Yayınlarından çıktı. Geçtiğimiz hafta, kitap marketlerdeki yerini alan eser, 87 sayfadan oluşuyor. Kitapseverlerin büyük ilgi göstermesi beklenen ve toplam 12 öykü barındıran kitap, internetten de satışa sunuldu.
Can Yayınevinin kitabın arka kapağına yaptığı alıntıda şunlar yazıyor: 'Bak oğlum, dedi. İnsan dediğin yozdur. Hem de Kayacık kayasından daha karadır yüzü. İnsan ne işe yarar? Bir boka yaramaz. Ama karga dediğin mübarek hayvandır. Onu bunu ayırmaz, bulduğunu yer. Sonra bak insanlar ceviz dikmez. Fenalık getirir diye. Halbuki en büyük fenalık kendinden çıkar.'
Ahmet Büke, doğup büyüdüğü yerleri ve insanları günlük hayatları üzerinden ustalıkla anlatan öyküleriyle başta Sait Faik Hikâye Armağanı olmak üzere çeşitli ödüllere layık görüldü. Yeni öykü seçkisi Varamayan'a adını veren uzun öykü kırılgan ve saf Ahmet'in askerden eve dönüş macerasını, yol boyunca karşılaştığı güçlükleri anlatıyor. Sıla arzusunu, yersiz yurtsuzluğu, özlemi, kederi ve günlük hayatın kalbindeki tuhaflıkları gözler önüne seren bu öyküler yaşadığı topraklarla bütünleşmiş bir yazarın duru üslubu ve benzersiz gözlem yeteneğiyle öne çıkıyor.
Hürriyet Gazetesinin Kitap Sanat Ekinde yer alan Metin Celal başlıklı inceleme yazısında, Büke'nin Varamayan adlı eseri konu edildi. Celal, incelemesinde kitapla ilgili olarak şu görüşlere yer verdi:
'Ahmet Büke esas olarak İzmir'i yazsa da Manisa Gördesli. Sanıyorum son zamanlarda kökenlerine daha çok ilgi duymaya başladı. Sosyal medya paylaşımlarından memleketiyle, memleketinin özellikle yakın tarihiyle ilgilendiğini, kültürel kazılar yaptığını anlıyoruz. Bu ilginin neticelerinden biri olarak düşünüyorum ‘Varamayan'ı. Ege'nin içlerine doğru uzanmış.'
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5959 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum