Başkan Zeyrek'i Onbinler Uğurladı
Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki evinde 6 Haziran akşamı elektrik akımına kapılan ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alınan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'ten acı haber geldi. 3 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Zeyrek aramızdan ayrıldı.
Zeyrek’in ölümü Manisalıları ve siyasileri yasa boğdu. Zeyrek için önce Manisa Büyükşehir Belediyesi önünde anma töreni düzenlendi. Tabutun başında eşinin kocaman bir kalbi olduğunu kaydeden Nurcan Zeyrek kızları için yaşamaya ve dik durmaya devam edeceğini söyledi.
Zeyrek, Hatuniye Camiindeki öğle namazına müteakip Cumhuriyet Meydanında kılınan cenaze namazının ardından Çatal Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.
Başkan Zeyrek’in Eşi Nurcan, 18 yaşındaki kızı Nehir ve 7 yaşındaki ikizleri Elif ve Zeynep Zeyrek de tabuta sarıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yol boyunca tabuta omuz verdi. Çatal Mezarlığı'na götürülen cenaze aracına vatandaşlar yürüyerek eşlik etti, araca karanfil attı. Mezarlıkta CHP lideri Özgür Özel, mezara inerek Ferdi Zeyrek’in naaşını defnetti.
Sabah saatlerinden itibaren Manisa sokaklarını dolduran vatandaşlar, ellerinde karanfillerle Başkan Zeyrek’e veda etti. Cenaze törenine Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşların yanı sıra çok sayıda siyasi isim ve yerel yöneticiler de katıldı. Meydanı dolduran kalabalık hep bir ağızdan haykırdı: "Hakkımız sana helal olsun"
Manisa’da siyasetin ötesinde büyük bir sevgiyle anılan Ferdi Zeyrek’in ani vefatı şehirde derin bir yas havası yaratırken, onun bıraktığı mirasa sahip çıkma sözü cenaze töreninde sıkça dile getirildi.
TAZİYELER KABUL EDİLMEYE BAŞLANDI
Cumhuriyet Meydanı'nda on binlerce Manisalı tarafından kılınan cenaze namazının ardından Çatal Mezarlığındaki Aile Kabristanlığı'nda toprağa verilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Fatih Sergi Salonu'nda taziye kabulüne başlandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eşi Didem Özel ile birlikte Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek, Manisalıların ve yurdun dört bir yanından gelen vatandaşların taziyelerini kabul etti
Her siyasi partiden milletvekili ve üst düzey yöneticilerinin de katıldığı taziyede oldukça bitkin olan ve ayakta duramadığı için sandalyede oturarak taziyeleri kabul eden Nurcan Zeyrek'e en büyük destek de Özgür Özel'in eşi Didem Özel'den geldi.
Taziye kabulünün Fatih Sergi Salonu'nda 3 gün boyunca devam etti.