Gördes-Akhisar Yolu İçin Çığlık Yükseliyor

Yol yapımına dikkat çekmek için 2.basın açıklaması düzenlendi.

Reklam
Gördes-Akhisar Yolu İçin Çığlık Yükseliyor
12 Nisan 2022 - 13:25 - Güncelleme: 12 Nisan 2022 - 13:38
     Yapımı yılan hikayesine dönen, ihale süreçlerinde sürekli pürüzler çıkan Gördes-Akhisar yolu için vatandaşların çığlığı yükseliyor. Geçtiğimiz hafta bir grup genç esnafın başlattığı tepki, şehir girişinde yapılan açıklama ve pankartlarla kendini göstermişti.
      Aradan geçen bir haftadan sonra daha geniş katılımla 2.basın açıklaması gerçekleştirildi. Gördes girişindeki bayraklı kavşakta toplanan grup, Akhisar yolunun yapımına başlanması için talebini dile getirdi ve basın açıklaması okudu. Açıklamayı, geçtiğimiz günlerde Gördes-Akhisar yolunda geçirdiği trafik kazasında hayati tehlike atlatan Sanayi Esnafı Ahmet Yeniyörük okudu. Yeniyörük, üniversite öğrencisi kızını Akhisar’a götürmek için çıktığı yolda, dalgın tır şoförünün üzerine sürmesi sonucu kaza geçirmişti.
     Yapılan basın açıklamasında, bu yolun Gördes için çileden öteye geçtiğini belirten Yeniyörük, çocukları yoldayken ailelerin yaşadığı tedirginliği dile getirdi. Gördes’in makus talihini yenmek için bir an önce yol yapımına başlanması gerektiğini ifade etti.
Gördes-Akhisar yolunda gerçekleşen kazaların fotoğraflarının yer aldığı pankartı açan vatandaşlar, “Yolumuz Ne Zaman Yapılacak” diye sordu.
      25 yıldır Beşeylül Mahallesinin muhtarı olan Osman Bilgen yaptığı açıklamada; “Ben 58 yaşındayım, bu yaşıma gelene kadar yolun yenilenmesini bekledim, hala bekliyorum.” dedi. Sanayi esnaflarından Murat Gökçe; “Amacımız siyasilerin elini güçlendirmek, bir an önce yol inşaatının başlamasını istiyoruz” dedi.  Ayşe Kıyıcı yaptığı açıklamada; her duydukları ambulans sesinde Akhisar yolunda kaza olduğunu zannettiklerini, yolun derhal genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam
Bu haber 1867 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum