Reklam
Reklam
Cüneyt AYBEY

Cüneyt AYBEY

caybey@mynet.com

Merhaba İkiz Hayatlar

26 Haziran 2015 - 20:07

Bir ay önce Rabbimin ihsanı, lütfu, ikramı, nimeti ve emaneti olan ikiz bebeğimiz dünyaya geldi. İkisi de kız olan bu bebekler dünyamıza, hayatımıza renk, heyecan, sevinç ve mutluluk getirdi. Rabbi Rahimime ne kadar çok şükretsek yine az gelir. Ona(c.c) sonsuz hamdü senalar olsun.
            Normal doğum tarihinden bir ay önce gelen bu iki misafir bizi heyecanlandırdı. Ne kadar heyecanlansak da ben bu küçücük çocukların yüzüne bakınca o yüzlerde, tüm canlıları yoktan var edip onları besleyen, onları rızıklandıran Rahmanımızın rahmetini, 'Kız çocuklarını hor görmeyin çünkü ben kızlar babasıyım.'diyen Şefkat Peygamberinin (sav) merhametini ve yeryüzündeki tüm yavruların masumiyetini ve tüm yavruları güzel şekilde yaratıp onlara güzel suretler veren Rabbimin cemalini müşahede ettim ve bin, yüz bin şükür dedim. 
            Evet, dostlar bebek bakmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak gerçekten zor. Hele ikiz bebek olunca bu zorluklar katlanıyor; ama inanın Rabbim sabrını da gücünü de kuvvetini de veriyor. Şimdi yetiştirme zamanı, şimdi ekim zamanı. Allah'ını dinini bilen, vatanını milletini seven, herkese faydalı, işleri hayırlı evlatlar yetiştirmek zamanı.
Şimdi bize sorumluluk, dikkat, ehemmiyet ve özveri düşüyor. Davranışlarımıza, hal ve hareketlerimize daha çok dikkat etmemiz gerekir.  Rabbim yardımcımız olsun. Hayırlı evlatlar yetiştirmemize bizi vesile kılsın. Amin.
            Altı yaşında bir kız evladımız vardı, Rahmanım iki tane daha verdi üç oldu. 'Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette cenneti kazanır.'diyor Efendimiz. (sav.)  İnşallah bu kızlarımız bize cenneti kazandırır kendileri de cennete gider. Rabbim acılarını göstermesin, Rabbim utandırmasın.
Yine Sevgili Peygamberimiz kız çocukları için şu hadisleri söylüyor: 'Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağı kimseler hor görür.' 'Allahü Teâlâ'dan hayırlı evlat istedim. Bana kız çocukları ihsan etti.' Görüldüğü gibi Peygamber Efendimiz (sav.) kız babası olmakla iftihar ediyor. Biz de Onun yolundan gidenler olarak ve Onun sünneti olarak fahre ve gurura kapılmadan çocuklarımızla iftihar ediyoruz. 
            İşte böyle sevgili dostlar. Hatice Ceylin ve Elif Ecrin isimlerini koyduğumuz yavrularımız için sizden dua istirham ederim. Bir kez daha Rabbim utandırmasın diyerek satırlarıma son veriyorum. Hoşça kalın. Hayırlı Ramazanlar.   

Bu yazı 916 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum