Emine ATAMAN KOÇ

Emine ATAMAN KOÇ

52emineataman@gmail.com

Hoşgeldin 2016

11 Ocak 2016 - 10:42

Değerli okuyucularım, uzun aradan sonra tekrar merhabalar. Bugün biraz özlem gidermek istiyorum.
Halk arasında şöyle bir deyim vardır. 'İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır.' Bu deyimde, konuşmanın, dertleşmenin insan yaşamındaki önemi sergilemektedir. Kültürümüzde çevresiyle ilgilenmeyen, kişiler için yani, komşularının dertlerine derman olmayanlara, 'Pazarda adam ağzı öğrenmemiş iki kelam edip komşunun derdine ortak olmuyor.' denir. Bizler birbirimizle konuşmadan, düşündüklerimizi yazmadan, anlatılanları dinlemeden, günlerimizi geçirirsek sonunda çevremizde yaşananlara seyirci kalırız.
Çevremize duyarlı olmak, olabildiğince iyilikte bulunmak ve çözümler üretmek elimizde. 2015 yılının en üzücü olayları komşularımızda yaşanan savaşlarda, kaybedilen hayatlar ve sönen ocaklardı. İşte burada bizlere düşen savaşların zararlarını anlatmaktır. En kötü barışın, kazanılan savaştan bin kat iyi olduğunu unutmayalım.
2015 Yılının son günlerinde gelen kar yağışı İstanbul'u beyaza bürüdü. Bizlere üzüntüleri, dertleri, kederleri ve ülkemizin üzerinde dönen kara bulutları bir nebze de olsa unutturdu. İstanbul'un insan sağlığına zararlı kirli havasını temizledi. Bu arada karın güzelliğini gören gençler, çocuklar ve kalbindeki çocuğu yaşatanlar kendilerini sokakta buldular. Biz de kartopu oynayanların mutlu, umutlu ve coşkulu sesleriyle yılbaşını kutladık.
Ülkemize ve dünyamıza barış getirmesi dileğiyle 2016'ya'hoş geldin' dedik. Aklı ve gönlü zengin, hoş görülü insanların bol olduğu bir yıl olması umuduyla. Bütün okuyucularımın yeni yılını kutlar. Sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni eder, esenlikler dilerim. 
Yaşamımızda zaman zaman bizi üzen durumlar beklenmedik bir anda değişebiliyor. Yeter ki umudumuzu yitirmeyelim. Çok önemli bir nokta da kendimizi ve de ülkemizi çok sevelim. Diğer insanları ve ülkeleri asla küçümsemeyelim ayrımcılık yapmayalım. Sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularımızı çevremizle paylaşarak çoğaltalım.
'İyilik düşün komşuna, iyilik gelsin başına.' Bu güzel sözle, bugün yazımı bitiriyorum. Devam edeceğim'
Sağlıcakla Kalın Değerli okurlarım.

Bu yazı 1998 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum