Reklam
Reklam
Emine ATAMAN KOÇ

Emine ATAMAN KOÇ

52emineataman@gmail.com

Hasret Bitti

22 Ağustos 2016 - 09:47

20 Temmuz 2016 Salı günü evden eve taşıma şirketinin kamyonuna yüklediğimiz eşyalarımızla İstanbul'dan ayrıldık. 1974 yılında eşimin üniversitedeki öğretim üyeliği nedeniyle yerleşmiş olduğumuz İstanbul'da tam tamına 42 senem geçti. Hayat arkadaşım Doç. Dr. İbrahim Koç'un emekli olması nedeniyle her ikimizin özlemle beklediğimiz Gördes'e dönüş yolculuğumuz başladı.
Zaman içinde eşyalarımız, kitaplarımız çoğalmıştı.  Taşınma sırasında 'bu kadar eşyayı ve kitabı nereye sığdıracaksınız, kitapların hepsini okudunuz mu?' diyen taşımacılara verecek yanıt bulmadık. Şu günlerde evimize yerleşmekle uğraşıyor, zaman buldukça Gördes'in fotoğraflarını çekiyorum.
Yöneticilerimizin büyük çabalarla çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini görüyorum. Yol bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyorlar. Kendilerine kolaylıklar diliyorum. Yol düzenlemeleri yapılırken ağaçlandırmaya önem verilmesini kendilerinden rica ediyorum.
Uzun yıllardan beri nüfus azalması yaşıyor kasabamız. Bunun yanı sıra son yıllarda bir biri ardına açılan eğitim kurumlarımız oldu.  Şehir dışından gelen konuklar için ihtiyaçlar oluştu.  Ulaşım, konuklama ve yeme-içme gibi'
Ulaşımla ilgili girişimlerin olması beni ayrıca çok mutlu etti. Ancak seferlerin az, saatlerinin belirsiz olduğunu gördüm. Umarım yetkililer bu sorunu da gidereceklerdir. 
Gördes, meydanları, çarşıları, ara sokakları, ana caddeleri olan planlı bir şehirdir. Etrafını çevrelen doğa harikası çam ormanları ayrı bir değerdir. Yakıt olarak kullanılan kozalakları, mevsimine göre doğal yetişen mantar çeşitleri aklıma gelenlerden birkaçı. Sonra hastalara şifa dertlere derman temiz havası. Sıcakkanlı, yardım sever, misafirperver yöre insanlarımız'
Bu güzel değerlere sahip olan şehrimizi daha da yaşanır hale getirmek, farklı özelliklerini öne çıkarmak hepimizin görevi olmalıdır.
Yol çalışmaları sırasında uygun yerlere zakkum, hatmi ağacı dikilmeli. Bu ağaçlar çok su istemez yöremizin doğasına uygundur. Geçen yıl Salihli'ye gittiğimde onların ağaçlandırma konusunda ciddi adımlar attığını gördüm. Parklarını, meydanlarını, zakkum, hatmi ağacı ve çeşitli çiçeklerle süslemişlerdi. Uzun yıllardan sonra ilk defa gittiğim Salihli'ye hayran kaldım.
Gördes'in, merkezinin de çevresi gibi güzel olması dileğiyle'

Bu yazı 1836 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum