Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Belgesiz binalar satılamayacak

Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binaların satışı zorlaşacak. 2017 sonuna kadar bu belgeyi almayan eski binalar tapuda görülebilecek.

Reklam
Belgesiz binalar satılamayacak
31 Ekim 2013 - 16:07
Reklam
Reklam
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgiye göre, Enerji Kimlik Belgesi (EKB) uygulamasıyla, binalarda enerji ve kaynaklarının verimli kullanılması, enerji israfının önlenmesi ve çevrenin korunması amaçlanıyor.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ise yeni binalara enerji kimlik belgesi zorunluluğu getiriyor. Bu kapsamda Bakanlıkça başlatılan kentsel dönüşümle inşa edilecek binaların da bu belgesinin bulunması gerekiyor. 

Yeni binaların yanı sıra eski binalar için de 2017 sonuna kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Bu tarihe kadar enerji kimlik belgesi almayan binalar ise tapuda görülebilecek. Böylece enerjiyi savurarak çevreye zarar veren bu binaların satışı zorlaşacak.

Bakanlığın verilerine göre, Türkiye'de eski binalardan 814 müstakil konut, 4 bin 371 apartman, 21 rezidansın Enerji Kimlik Belgesi bulunuyor.

EKB, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma veya soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgileri içeriyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 50137 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum