Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Zorlu Holding'ten Dev Yatırımlar

Gördes Nikel Kobalt Tesisi için hedef 20 bin ton üretim.

Reklam
Zorlu Holding'ten Dev Yatırımlar
06 Kasım 2017 - 04:33
Reklam
Reklam
            Zorlu Holding teknoloji ve maden sektöründeki dev yatırımları ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin sanayileşmesinde önemli aktörlerden biri haline gelen Zorlu, ülkenin gücüne güç katıyor.
            Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın teşrifleriyle Vestel City'de yapılan açılış törenleri, ülkemiz ekonomisi ve sanayisi için gurur kaynağı oldu.
            YILLIK 10 MİLYON ADET ÜRETECEK
            Avrupa'nın tek lokasyon üretim yapan, en büyük endüstri komplekslerinden biri olan Vestel City'deki Akıllı Telefon ve Tablet fabrikası, yıllık 10 milyon adet üretim kapasitesine sahip bulunuyor.
            200 kişilik Ar-Ge ekibi dâhil olmak üzere, toplamda 700 kişilik işgücü bulunan fabrika; Vestelin Ar-Ge, tasarım ve üretim alanındaki gücünü yansıtan en güncel yatırımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Zorlu bu fabrikası için 120 milyon Euro tutarında bir yatırım gerçekleştirdi.
            NİKEL KOBALT İÇİN DEV BÜTÇE:
            Zorlu Grubu Nikel Kobalt üretimi için ilk fazda 360 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. 2015–2023 yılları arasını kapsayan ikinci fazla birlikte, yatırımın toplam değeri 860 milyon dolara ulaşacak. Hedef, tesislerde 20 bin ton nikel üretimi gerçekleştirmek.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2706 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum