Yakaköy'ün Eko-Okulu Var

Yakaköy,Manisa’nın ilk resmi Ekolojik İlköğretim Kurumu olmayı başardı.

Reklam
Yakaköy'ün Eko-Okulu Var
28 Ocak 2017 - 15:10
Yakaköy İlköğretim Kurumları, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Eko-Okullar (Eko-Schools) Projesi Kapsamında Ekolojik Okul Olmaya Hak Kazandı.
Yakaköy İlköğretim Kurumları hem ulusal, hem de uluslararası alanda saygınlığı olan; öğrencilerine somut anlamda gerçek bir çevre sorumluluğu ve bilinci kazandıracak olan bu projede yer almanın gururunu yaşıyor. Daha güzel bir çevrede yaşamak, daha sorumlu ve bilinçli gençler yetiştirmek amacıyla uygulanan bu uluslararası proje ile Yakaköy İlköğretim Kurumları Manisa'nın ilk resmi Ekolojik İlköğretim Kurumu olmayı başardı.
Uluslararası Eko-Okullar Programı 2017 yılı itibari ile  62  ülkede uygulanıyor. Türkiye'de çoğunluğu özel okullar olmak üzere bu programa katılan okul sayısı 1084. Manisa'da 5'i özel okul olmak üzere toplam 7 okul projeyi uyguluyor.
Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü veriyor. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etiket. Yakaköy İlköğretim Kurumları Yeşil Bayrak ödülünü almayı hedefleyerek kurumlarının ve ilçemizin adını uluslararası alanda duyurmayı amaçlıyor.
Yaklaşık 3 ay önce okul müdürlüğü görevini devralan Ömer Faruk Ölmez'in  teşviğiyle öğretmenlerin, öğrencilerin ve çalışanların bu önemli projeye gönül vermesi neticesinde kısa zamanda birçok ekolojik çalışmaya imza atıldı. Bunlar arasında ekolojik bahçe, ekolojik duvar, atık geri dönüşüm çalışmaları ve çevre düzenlemeleri önemli yer tutarken öğretmenler ve öğrenciler çalışmalarda aktif rol oynadı. Ekolojik bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle doğal ve organik üretim yapıp, kendi ürettikleri ürünleri tüketmenin mutluğunu yaşadılar.
Okul Müdürü Ömer Faruk Ölmez yaptığı açıklamada; 'Karne dağıtımı için okulumuza teşrif eden ve eko-okul çalışmalarımızın açılışını yapan Kaymakamımız T.Hakan BİLGİN'e, Belediye Başkanımız Muhammet AKYOL'a, Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Çoşkun ÇELİK ve Şube Müdürü Bülent SEMERCİ'ye teşekkür ediyorum. Yakaköy İlköğretim Kurumlarını ülkemizin örnek okullarından biri yapmak için çalışmalarımız devam edecek' dedi.










Reklam
Reklam
Bu haber 5534 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum