Verem Savaş Haftası İçin Bilgilendirme

İlçe Sağlık Müdürlüğü hafta dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Reklam
Verem Savaş Haftası İçin Bilgilendirme
05 Ocak 2019 - 16:04
Reklam
Ülkemizde 6–12 Ocak tarihleri, Verem Haftası olarak anılıyor. Hastalığın önemi ve toplumun bilgilendirilmesi için, çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Gördes İlçe Sağlık müdürlüğü hafta dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
            Sağlık Müdürlüğünün açıklamasında, şu bilgi ve görüşlere yer verildi:
            'Tüberküloz insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olup, halen tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini korumaktadır. Dünya Sağlık Örgütü ‘Küresel Tüberküloz Raporuna' göre, tüberküloz 2015'te dünyada en çok ölüme yol açan, 10 hastalıktan birisidir. 1,8 milyon insan tüberkülozdan hayatını kaybetmiştir.
            Verem hastalığı hasta insanlardan; öksürme, hapşırma ile ortama yayılan mikrobun, solunum yoluyla vücuda alınması sonucu bulaşır. Tedavi edilmeyen her hasta, yılda 10–15 kişiye verem hastalığını bulaştırır. Bu hastalık; halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi, öksürük, balgam, kan tükürme, nefes darlığı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.
            Ülkemizde verem hastalığının teşhis ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Hastalığa yakalananların aileleri ve diğer temaslıları da Verem Dispanserlerine davet edilerek, ücretsiz muayene edilmektedir. Bulaştırıcı olan hastaların yakın çevresindekilere, ücretsiz koruyucu ilaç verilmekte olup, hasta olduğu tespit edilenlere tedaviye başlanmaktadır..'
Reklam
Reklam
Bu haber 6342 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum