Var mı Başka Muhtar Adayı?

Merkez ve kırsal mahallelerde, aday bolluğundan geçilmiyor.

Reklam
Var mı Başka Muhtar Adayı?
21 Ocak 2019 - 18:36
31 Mart'ta yerel seçimler yapılacak. Belediye başkanlıkları için oluşturulan ittifaklar sonucunda, ortalık toz duman oldu. Partilerde isyan edenler var, istifa edenler var. Tabii olarak kabul etmeyip, ‘göstereceğiz' diyenler de var.
            Bunların belki de o kadar önemi yok. Çünkü muhtarlık seçimleri hepsini bastırdı. Şimdi varsa ve yoksa muhtarlık seçimi. Seçilebilmek için seçmen nakli yaptıran muhtar adaylarını medyadan duyuyoruz.
            Önceki dönemlere göre; muhtarların elinde fazla bir yetki ve görevlendirme yok. İkametgah çıkartmıyor, nüfus sureti düzenlemiyor, kredi alacak çiftçilerin listesini tanzim etmiyor, evlilik kaydı yapmıyor vesaire..
            Peki, bu rağbet niye?
            Elbette muhtarlık maaşı çok cazip. Bir de işin sosyal güvenlik tarafı var.
            Gördes'te şimdiye kadar görülmeyen bir muhtarlık talebi var. Adaylık için resmi bir müracaat gerekmiyor. Ben adayım dediğin gün, ismin konuşulmaya başlıyor. Merkez ve kırsal mahallelerde, aday bolluğundan geçilmiyor.
            Mesela Adnan Menderes mahallesinde, şimdiden 14 aday olduğu söyleniyor. Seçime kadar bu sayının 20'ye çıkabileceği iddia ediliyor. Kırsal Evciler mahallesinde 11 adayın ismi anılıyor.
            Durum böyle olunca, seçmen kimin belediye başkanı seçileceğini unutuyor. Başlıyor kimin muhtar seçilebileceğine dair yorum yapmaya. Büyükşehir belediyesini kim kazanır, Gördes belediyesini kim kazanır, şimdilerde pek konuşan yok. Varsa yoksa bizim mahalle, kim muhtar olur, kimler kaybeder bunlar konuşuluyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2166 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum