Uyuma Gördes Kaynaklarına Sahip Çık

Sindel bölgesine yapılacak gölet,sadece Sındrgı'nın köylerine su verecek.

Reklam
Uyuma Gördes Kaynaklarına Sahip Çık
08 Nisan 2018 - 18:04
Reklam
Herkes uyuyor ama biz uyumuyoruz. Ne olacak bu Gördes'in hali? Köyünden şehrine kadar küçülüyoruz. Nüfusumuzu kaybediyoruz, üretimimizi kaybediyoruz. İmkânlarımızı kaybediyoruz.
            Başka evet başka kaybettiklerimiz de var. Ne mi diyeceksiniz? Söyleyelim, sularımızı da kaybediyoruz.
            Anlatalım o zaman, herkes öğrensin.
            Çiçekli mahallesinin Sindel bölgesinde, Gördes ilçe sınırları içerisinde bir gölet yapma hazırlığı sürüyor. Balıkesir DSİ ekiplerince şu anda sondaj çalışmaları devam ediyor. Bu gölet, Sındırgı ilçesindeki bazı köylerin sulama ihtiyacını görecek.
            Peki, Gördes ne yapacak? Elini ovuşturacak.
            Yapılması planlanan gölet, Gördes sınırlarındaki suları toplayacak. Sındırgının Yüreğir köyündeki yaklaşık 1000 dekarlık alanı sulayacak. Edindiğimiz bilgilere göre; planlanan gölet, 5 bin dekarlık alanı sulama kapasitesine sahip olacak.
            Uyuma Gördes, sularına sahip çık.
            Biz o bölgedeki sularla; Çiçekli, Kalemoğlu, Kabakoz, Dutluca, Beğel, Börez, Efendeli, Oğulduruk ve Kıranköy mahallelerindeki arazileri sulama imkânına kavuşturabiliriz.
            Eğer o gölet yapılacaksa, 9 mahallemizin sulama imkânı protokole konulsun.
            İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye başkanı, Büyükşehir Koordinatörlüğü, siyasi partiler, Manisa milletvekilleri, 9 mahallenin muhtarları ve halkı bir an önce harekete geçmeli.
            Bölgeyi kilometrelerce çamur içinde yaya dolaşan gazeteci yazar Ahmet İnce, gelişmeleri yerinde inceledi. Ahmet İnce şunları söyledi: 'Gördes barajı yapıldı. İzmir'e içme suyu gidecek. Derdi tasası bize kaldı. Sindeldeki suların önüne gem vurulup, gölet yapılacak. Gördes'in köyleri uzaktan bakacak. Olmaz böyle şey.'
            Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz.
            Uyuma Gördes, kaynaklarına sahip çık.
Reklam
Reklam
Bu haber 4179 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum