Üreticinin Yüzü Büyükşehirle Gülüyor

Sera sahipleri ürün verimliliğinden memnun.

Reklam
Üreticinin Yüzü Büyükşehirle Gülüyor
28 Temmuz 2018 - 15:16
Reklam
İl genelinde kırsal kalkınmanın sağlanması adında önemli projelere imza atan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hibe desteği ile kurulan seralarda üretim sürüyor. Seralarla birlikte kötü hava şartlarından etkilenmeyen üreticilerin de yüzü gülüyor. Gördes'te de proje kapsamında kurulumu gerçekleştiren 36 serada üretimi yapılan ürünler Manisalıların sofralarında yerini almaya başladı.
 
          Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve üreticilere yeni gelir kapıları açmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Örtü Altı Yetiştiriciliği'nin geliştirilmesi projesi meyvelerini vermeye başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 75 hibe desteği ile kurulan seralarda üretilen marul, domates, salatalık, fasulye, patlıcan ve biber, başta Manisa olmak üzere Türkiye'nin diğer şehirlerinde de pazarlardaki yerini alıyor. Proje kapsamında Gördes'te de 36 adet sera kurulumu gerçekleştirildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yılmaz Usta, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay ve Gördes Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün ile birlikte hem üreticilerle bir araya geldi hem de üretime başlanan seralarda incelemelerde bulundu. Efendili Mahallesi'nde üreticiler Hatice Ayhan ve Halil Yıldız, Dereçiftlik Mahallesi'nde de İbrahim Bilgiç ile bir araya gelen Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, proje hakkında bilgiler verdi.
'Gördes'te 36 Adet Sera Kuruldu'
          Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün kırsal kalkınmanın sağlanmasına büyük önem verdiğini belirten Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, 'Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Gördes'te Efendili, Oğulduruk, Ulgar, Güneşli, Merkeztepe, Doğanpınar ve Dereçiftlik Mahallelerinde toplam 36 adet sera kurulumu gerçekleştirdik. Şu anda seralarda domates, fasulye, salatalık üretimleri yapılıyor. Birinci ürün olarak çoğu üreticimiz marul ekti. Üreticilerimiz de gayet memnun. Gelirleri de bu anlamda çok iyi' dedi.
'Farkındalık Oluşturduk'
          Seraların kaliteli malzemelerden kurulduğunu dile getiren Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, 'Montajda hiçbir kaynak kullanılmadı. Vatandaşlarımız için kaliteli seralar ortaya çıkarmaya çalıştık. Vatandaşlarımız da memnuniyetlerini her gittiğimiz yerde belirtiyorlar. Üreticilerimiz bizden sera desteğine devam etmemizi istiyor. İleriye yönelik bu taleplerin de karşılığını elimizden geldiği kadar vermeye çalışacağız. Bizim amacımız seracılığı sürdürülebilir bir hale getirmek ve çiftçilerimizin kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilecekleri bir duruma getirmekti ki bunu görüyoruz. İnşallah projeyi yaygınlaştırırız. Biz bu konuda çok iyi bir farkındalık yarattık. Bazı mahallelerimiz de bizim bu seralarımızdan sonra sera yapan çok üretici var. Bu bizleri çok memnun etti' diye konuştu.
Burası Küçük Antalya Olacak
          Efendili Mahallesinde sera desteğinden faydalanan üretici Hatice Ayhan, 'Allah razı olsun Cengiz Ergün'den. Çok teşekkür ederiz. Bizim gibi dar gelirli ailelere böyle bir destekte bulundu. Biz çok memnunuz herkese tavsiye ederim. İleriki zamanlarda burası küçük Antalya olacak' dedi.
'Büyükşehir'den Allah Razı Olsun'
          Bu yıl ilk kez seracılığa başladığını belirten üretici Halil Yıldız ise, 'Çok memnunuz. Yeni başlamamıza rağmen iyi bir yıl geçiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nden Allah razı olsun. 54 yaşımdayım. 14-15 yaşımdan beri tarlada çalışıyorum bu daha büyük bir kolaylık. 400 metrekareden şu ana kadar 10 ton salatalık aldım. Bunu başka bir yerden sağlayamam' dedi.
'Bütçe Açısından Bizlere Büyük Katkısı Oldu'
          Dereçiftlik Mahallesi'nde üreticilik yapan İbrahim Bilgiç de, 'Seracılığın bizlere çok faydası oldu. Büyükşehir Belediyesi'nden Allah razı olsun. Daha önceden 10 dönümden aldığımız ürünü şimdi 1 dönümden alıyoruz. Bizim açımızdan iyi oldu. Ürettiğimiz ürünleri pazarda kendimiz değerlendiriyoruz. Bütçe açısından bizlere büyük katkısı oldu' dedi. 
Reklam
Reklam
Bu haber 3658 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum