Gördes Uyuma Geleceğine Sahip Çık

İzmir’e içme suyu temin edecek olan Gördes Baraj gölü yüzünden, koruma altına alınacak havzalar, sulu tarımı bitirecek özellikler taşıyor.

Reklam
Gördes Uyuma Geleceğine Sahip Çık
14 Nisan 2015 - 16:36
Reklam
Gördes Baraj gölü havza belirleme şartları, şehrin geleceği için büyük sıkıntılar oluşturuyor. İzmir'e içme suyu temin edecek olan Gördes Baraj gölü yüzünden, koruma altına alınacak havzalar, sulu tarımı bitirecek özellikler taşıyor.
            Uygulamalar 2 yıl içerisinde devreye sokulduğunda, Gördes'in sulanabilir arazileri büyük darbe alacak. Bodamas'tan Kılcanlar adasına kadar olan alanda tarım, inşaat, madencilik gibi faaliyetler yaptırıma tabi olacak.
            Üstelik bu tür uygulama en az 10 yıl geçerli olup, imar planları dahi buna göre şekillenecek. Gördes'in geleceği büyük tehdit altında. Yaklaşan tehlike sadece birkaç kişinin ve birkaç bürokratın işi olmamalı. Daha doğrusu olmamak zorunda.
            Hafta içerisinde kaymakam Turgay Hakan Bilgin başkanlığında oluşturulan komite Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret ederek, brifing verdi. Gördes'in olası mağduriyetinin detaylı bir sunumla anlatıldığı toplantıda, Gördes heyetinde; Belediye başkanı Muhammet Akyol, AK Parti, MHP, CHP ilçe başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanları ve İlçe Tarım müdürü Güngör Akyol ve Gördes'in Manisa Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri yer aldı.
            Toplantıda ayrıca konuyla ilgili olarak; MASKİ genel müdürü, Manisa Büyükşehir belediyesi genel sekreteri, MASKİ daire başkanları da hazır bulundu
            Son yapılan havza belirleme toplantısının eksik yapıldığı, genel hükümlerin açıklanmadığı, bu toplantının bir oldubittiye getirildiği ifade edildi. Vali Bektaş oluşabilecek mağduriyete karşı organik tarımın devreye sokulabileceğini söyledi.
            Gördes heyetinin sunumu, ilgililerin dikkatini çekti. Konunun Bakanlık düzeyinde görüşülmesi kararı alındı.
 
Reklam
Reklam
Bu haber 3768 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum