Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Film Gibi Hikaye 35 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Babası İbrahim Kara ve annesi Cemile Kara, kaybolan oğulları Hasan Hüseyin Kara’yı bulabilmek için seferber oldu.

Reklam
Film Gibi Hikaye 35 Yıl Sonra Ortaya Çıktı
25 Nisan 2015 - 16:39
Reklam
Reklam
Böylesi ancak filmlerde olur. Belki filmlerde bile zor görülür. 24 yaşındaki bir gençti o zamanlar. Bundan tam 35 yıl önceydi. Emede adası mevkiindeki tarlalarında hayvan otlatıyordu. Bir gün ortadan kayboldu.
            Babası İbrahim Kara ve annesi Cemile Kara, kaybolan oğulları Hasan Hüseyin Kara'yı bulabilmek için seferber oldu. Günler günleri, aylar ayları, yıllar yılları takip etti. Ancak oğullarının ne ölü, ne diri haberini alabildiler.
            Kara ailesinin 7 çocuğu vardı. Bu acıklı hikâyede onlar, geride kalan yıllar içerisinde, çalmadık kapı bırakmadı. Ancak bütün çabalar sonuçsuz kaldı. Olay resmi makamlara intikal ettirildi. 35 yıl içerisinde yine bir netice alınamadı.
            Kaybolduğunda 24 yaşında olan Hasan Hüseyin Kara, kısmi zihinsel özürlü bir gençti. Devamlı türkü söyler, motorlu bir araç görse arkasından koşardı.
            Olay, sonunda mahkemeye intikal etti. Hasan Hüseyin Kara hakkında, mahkeme 'gaiplik kararı' verdi ve dosya kapandı böylece.
            35 yıl sonra Kara ailesinin fertleri, kaybolan Hasan Hüseyin'in yaşıyor haberiyle şaşkına döndü. Hasan Hüseyin'den haber vardı. Üstelik yaşıyordu. Bu inanılması zor hikâye şu şekilde gelişti.
            Aydın ili Kuyucak Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, 2 yıldır kalmakta olan bir hasta için yetkililer kimlik çıkartmak istedi. Hastaya belli seanslarla anne ve babasının adını sordular.
            Hasta bu seanslarda; zorda olsa baba isminin İbrahim, anne isminin Cemile olduğunu söyleyebildi. Birde kız kardeşi Meliha'dan söz etti.
            Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri bu verilerden yola çıkarak, civar il ve ilçe Nüfus Müdürlüklerine yazı yazarak, kimlik taraması talep etti.
            Gördes Nüfus Müdürlüğü bu talep doğrultusunda, baba adı İbrahim ana adı Cemile olan aile kütüğüne tesadüf etti. Ailenin soy ismi KARA idi ve 7 çocukları vardı.
             İlk iş olarak Gördes Nüfus Müdürlüğü, Kara ailesinden Gördes'te ikamet eden kardeşlerin bilgisine başvurdu. Onlarda Hasan Hüseyin isimli kardeşlerinin 35 yıl önce kaybolduğunu ve hakkında mahkemece 'gaiplik kararı' çıkarıldığını beyan ettiler.
            Bilgiler Rehabilitasyon Merkezine iletildi. Rehabilitasyon Merkezi, Hasan Hüseyin Kara'nın fotoğrafını Gördes Nüfus Müdürlüğüne yolladı. Kara ailesinin fertleri fotoğrafı görünce, ‘ bu bizim kardeşimiz Hasan Hüseyin' diyerek sevinç çığlıkları attı.
            35 yıl sonra ortaya çıkan Hasan Hüseyin Karanın babası İbrahim Kara bugün 90, annesi Cemile Kara ise 84 yaşında. Her ikisi de evlatlarının haberiyle gözyaşı döküyor.
            Gelişmeler üzerine kardeşler; Nazire Kuzu, Hüseyin Ali Kara, İsmail Kara, Mustafa Kara, Meliha Kara ve Ahmet Kara 35 yılın hasretliği ile Rehabilitasyon merkezinin yolunu tuttular.
            Kuyucak Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki buluşmada 6 kardeş, Hasan Hüseyin'i bağırlarına basıp, öpüp koklayarak yılların acısını ve hüznünü gidermeye çalıştılar.
 
 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6234 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum