Çiğiller Bilim Şenliği Gururlandırdı

Çiğiller Bilim Fuarı adeta bilim şenliğine dönüştü. 32 proje, 60 öğrenci tarafından öğretmenleri nezaretinde hazırlandı.

Reklam
Çiğiller Bilim Şenliği Gururlandırdı
17 Mayıs 2015 - 00:31
Reklam
Çiğiller 75. Yıl İlköğretim Kurumunun hazırladığı Bilim Fuarı, Gördes'in gururu oldu. Gördes'te bir ilki oluşturan Çiğiller İlköğretim Kurumları, eğitim ve öğretimdeki iddiasını bir kez daha ortaya koydu.
            TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleşen bir protokol çerçevesinde; ülke genelinde 2000 okula bilimsel proje yapma imkânı verildi. TÜBİTAK proje taliplisi okullara, maddi yardım yapacağını açıkladı.
            Çiğiller İlköğretim ilk müracaat eden okullardan oldu.
            Çiğiller Bilim Fuarı adeta bilim şenliğine dönüştü. 32 proje, 60 öğrenci tarafından öğretmenleri nezaretinde hazırlandı. Okul bahçesindeki fuarda, projeler sergilendi. Teknolojiden gıdaya birbirinden değerli 32 proje, izleyenlerin beğenisine sunuldu.
            Çiğiller Bilim Fuarının açılışını, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yaptı. Açılış kurdelesini Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, ilçe jandarma komutanı Üsteğmen Selim Kasacı ile birlikte kesen Selçuk Özdağ, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
            'Kuran'ın ilk emri oku. Ecdadımız asırlarca büyük medeniyetlerin, büyük buluşların temsilcisi oldu. Ancak son üç asırdır geriye gidiyoruz. Çünkü okumuyoruz. Çiğillerdeki bu şenlik, bana heyecan ve gurur verdi. Bu çocuklarımızın içinden inanıyorum ileride büyük bilim insanları yetişecektir. Onları tebrik ediyorum. Emek veren öğretmenlerine ve ailelerine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.'
            Çiğiller Bilim Şenliğine Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol büyük destek verdi. Proje öğrencilerine ve öğretmenlerine özel hediyeler takdim eden Gördes Belediyesi, şenliğe katılan misafirlere pilav ayran ikramında bulundu.













Reklam
Reklam
Bu haber 6042 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum