Tepme Keçe Sergisi Göz Kamaştırdı

Emekli öğretmen Emel Güzel Oğuz'un sergisi büyük ilgi gördü.

Reklam
Tepme Keçe Sergisi Göz Kamaştırdı
07 Kasım 2016 - 16:12
Reklam
Emekli öğretmen Emel Güzel Oğuz tarafından açılan kişisel Tepme Keçe Sergisi, ilçemizde büyük ilgi gördü. Belediye Kültür Sarayındaki serginin açılışını Kaymakam Turgay Hakan Bilgin ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol birlikte yaptı.
            Keçecilik ülkemizde unutulmaya yüz tutan el sanatlarının başında geliyor. Ancak Türklerin bu kadim sanatını yaşatmak için, günümüzde fedakârca çalışan sanatseverler var. Emekli öğretmen Emel Güzel Oğuz, onlardan bir tanesi.
            2008 yılında emekli olduktan sonra bütün mesaisini tepme keçe sanatı üzerine vermiş. UNESCO tarafından ‘yaşayan insan hazinesi' unvanı verilen Konyalı keçe ustası Mehmet Birgiç ile keçeyi modern tarzla birleştiren Arzu Karagözün açtığı kurslara katılmış.
            Emel Güzel Oğuz tepme keçe ile neler yapılabileceğini göstermiş. Sergide birbirinden güzel 80 eser yer alıyor. Aksesuarlar, giyimler, tablolardan oluşan eserler izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
            Tepme keçe ustası Emel Güzel Oğuz bugüne kadar kişisel ve karma 10 sergiye katılmış. Bu 11. sergisi. Tepme keçe üzerine verdiği eserlerden oluşan bu sergisi ilkleri oluşturuyor. İlk sergisini Salihli'de açmış. Gördes'teki sergisi 2. tepme keçe sergisi.
Reklam
Reklam
Bu haber 6409 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum