Tavuk Üreticileri Zor Durumda

Üreticiler, üretim bedellerinin karşılığını yaklaşık 6 aydır alamıyor.

Reklam
Tavuk Üreticileri Zor Durumda
01 Ekim 2016 - 01:04
Firmalar adına fason üretim yapan tavuk üreticileri zor durumda. Üreticiler, üretim bedellerinin karşılığını yaklaşık 6 aydır alamıyor. Masraflarını karşılayamayan üreticiler, ilgili firmaya üretim yapmayacağız ikazında bulundu.
            İlçemizde fason tavuk üretim yapan, 60 civarında çiftlik var. Üretimde bir dönem; öncesi ve sonrası olmak üzere 2 ay sürüyor. Yani yılda 6 üretim devresi mevcut. Gördesli üreticiler, yaklaşık üç dönemdir firmadan paralarını alamıyor.
            Bir üretim döneminde bir işletmenin,  hayvan sayısına göre 5 ila 15 bin lira arasında masrafı oluyor. Bu masrafı yapan üreticiler, üç dönemdir karşılığını alamıyor. Elektrik borçlarını ödeyemez hale gelen işletmeler, çareyi üretimi durdurmakta buluyor.
            Fason tavuk üretimi, ilçemizde ciddi bir potansiyele sahip,  çeşitli sektörler bu üretimden pay alıyor. İlçemizde yüzlerce kişi, bu işten ekmek yiyor. Üretimin durma noktasına gelmesi, pek çok aileyi olumsuz etkileyecek.
            Üreticilerin verdiği bilgiye göre, firma yetkilileri ilçemize gelerek bir toplantı düzenlemiş. Üreticilere alacaklarının ödeneceğini bildirmiş. Aradan geçen bir aylık zamana rağmen, hala ödeme yapılmamış. 
Reklam
Reklam
Bu haber 3117 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum