Susuzluk Tarımı Fena Vurdu

Çaresiz kalan üreticiler çareyi çayda çukur kazdırmakta arıyor.

Reklam
Susuzluk Tarımı Fena Vurdu
12 Ağustos 2016 - 19:05
Ağustos ayında başlayan anormal sıcaklar, ilçemiz tarımını kötü etkiledi. Susuzluk çiftçilerimizin kâbusu oldu. Bu mevsimde özellikle silajlık darı üreticileri, su bulabilmek için adeta çırpınıyor.
            Son iki aydır bölgemize yağmur düşmüyor. Birde Ağustos ayında hava sıcaklıkları 38–40 derece arasında seyredince, su kaynakları kullanılamaz hale geldi. Genelde yüzey suları ile sulama yapıldığından, kuyu ve artezyenlerin kuruması sonucu, üreticiler perişan oldu.
            Bodamastan Bayat alanına uzanan hatta, binlerce dönüm arazi üzerinde silajlık darı üretimi yapılıyor. Bu ürün devamlı su istiyor. Ancak kaynaklarda su yok. Üreticiler son çare olarak, Gördes çayına hücum ediyor.
            15 gündür kepçeler harıl harıl çalışıyor. Üreticinin başka çaresi yok. Gördes çayı son umut olmuş. Derin çukurlar kazılarak bulunan su, dinamolarla ekili alanlara sevk ediliyor. Bu çare bile tam etkili değil. Ancak ürünü tarlada bırakmak çaresizliğini ortadan kaldırıyor.
            İlçemizde 3 yıl öncede benzer iklim şartları yaşanmıştı. Ağustos ayında 38–40 derece arasında seyreden sıcaklar, kuyu ve artezyendeki suları tüketmişti. Çiftçiler o yılda da son umut olarak Gördes çayına koşmuştu.
Reklam
Reklam
Bu haber 2952 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum