Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sporcu Adayları İçin Tarama

Öğrencilerin sportif yetenekleri için tarama yapıldı.

Reklam
Sporcu Adayları İçin Tarama
11 Haziran 2018 - 03:15
Reklam
Reklam
Gençlik ve Spor Bakanlığının ülke genelinde başlattığı Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilçemizde öğrenci taraması yapıldı. Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak protokolüyle gerçekleştirilen proje, ilçemizde eğitim gören 3.sınıf öğrencilerine yönelik uygulandı.
Gördes Kapalı Spor Salonunda 17 kişilik uzman bir ekibin katıldığı tarama faaliyetinde öğrenciler pek çok açıdan gözden geçirildi. Öğrencilerin boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu gibi başlıklarda yetenekleri değerlendirildi.
Gördes Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Erden, tarama faaliyetleri süresinde uzman ekip ve öğrencilere refakat etti. Halil Erden projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
'Amacımız sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaygınlaştırmak, toplumda spor yapma kültürü yerleştirmek, çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek ve yetenekli çocuklarımızın üst düzey sporcu olarak yetiştirilmesini sağlamaktır"  
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2913 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum