Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehit Makbule'nin Torunları Manisa'yı Gezdi

Çocuklar Manisa'nın tarihi ve kültürel yerlerini keşfetti.

Reklam
Şehit Makbule'nin Torunları Manisa'yı Gezdi
03 Temmuz 2019 - 11:23
Reklam
Reklam
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle hayata geçirdiği 'Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor' projesi kapsamında Gördes'te okuyan öğrencilere Manisa Gezisi düzenledi. Dernek Yönetimi, 'Şehit Makbule'nin Gördesli Torunları Manisa'yı Geziyor'  temalı olarak düzenlediği  gezi ile Gördesli öğrencilere Manisa'yı gezdirdi.
 Gördes İlçe Milli Müdürlüğü ile işbirliği içinde belirlenen başarılı öğrenciler, Gördes'ten alınarak bir gece konaklamalı Manisa Gezisine katıldılar. Şehit Makblule'nin Gördes'ten gelen Torunlarına, Dernek Başkanı Hasan ERTEKİN, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Süleyman Sami İLKER, dernek yönetim kurulu üyeleri Salih OKKALI, İbrahim BİTEK eşlik etti. Öğrenciler, projenin yürütüldüğü 'kitap kahve'yi ziyaret ettiler.  İbrahim BİTEK tarafından, öğrencilere Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor' projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Gördesli öğrenciler Manisa'da Mevlevihane, Ağlayan Kaya, Ulucami, Muradiye Camisi,  Saruhan Bey Türbesi, Sultan Camisi, Manisa Tıp Tarihi Müzesi, Atatürk Kent Parkı, Kent Ormanı ve Mesir Tabiat Parkı, Şehzadeler Park, Mesir Parkı ve Masal Parkı gezdiler.  Manisa'nın Tarihi ve Kültürel değerlerini gezen öğrenciler iki günlük yoğun gezi programında gezerek görerek hem öğrendiler hem eğlendiler.
Gezi programı sonunda, Gördesli öğrencilere, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Süleyman Sami İLKER ve dernek yönetimi tarafından  hazırlanan kitaplar ve hediyeler takdim edildi.  Dernek Başkanı Hasan ERTEKİN,  'Gezimiz gayet verimli ve güzel geçti, öğrencilerimiz Manisa'nın kültürel değerlerini öğrendiler, bir gece Manisa'da konakladılar.  Projemizde ve diğer etkinliklerde bizleri yalnız  bırakmayan Süleyman Sami İLKER hocamıza, bize maddi ve manevi olarak  destek olan bütün hemşehrilerimize ve dernek yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ederim'dedi. 
Gezi boyunca daha önce Manisa'yı gezme imkanı bulamayan öğrencilerin heyecanları ve mutlulukları gözden kaçmadı. Manisa Gezisi öğrencilerin Gördes'e dönüşü ile sona erdi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5203 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum