Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yol İnşaatı Dualarla Başladı

Gördes-Akhisar Yol İnşaatına, düzenlenen törenin ardından start verildi

Reklam
Yol İnşaatı Dualarla Başladı
16 Mayıs 2015 - 00:43
Reklam
Reklam
Gördes Akhisar yeni karayolu inşaatı, düzenlenen coşkulu ve heyecanlı törenlerinden ardından resmen başladı. Çevre yolu ile birlikte inşasına başlanan yol için, İlçe Jandarma arkasında büyük bir platform düzenlendi. Binlerce vatandaşımız bu tarihi güne tanıklık etme arzusuyla tören alanına geldi.
            Törene, Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ak Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber ve Uğur Aydemir, Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Ak Parti İlçe başkanı Mehmet İnci, MHP ilçe başkanı Uygar Yabaş, inşaat firmasının yetkilileri ve binlerce vatandaşımız katıldı.
            Belediye Başkanı Muhammet Akyol, törenin açılış konuşmasında; '50 yıllık bir hayal gerçekleşiyor. Dedelerimizin ve ninelerimizin arzusunu gerçeğe dönüştürüyoruz. Şehrin çöplerini toplayan bir belediyenin başkanı olmadım ben. Gördes'i ayağa kaldıracak hizmetler için ısrarla çalıştım. Gördes-Akhisar yolu hayal dediler. Aşındırmadık kapı bırakmadık. Hayalimizden hiç vazgeçmedik. Bize destek veren milletvekillerimize, Karayolları bürokratlarına ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Gördes'e hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.
            Başkanın konuşması büyük alkış aldı. Gençler başkanın konuşması sonrasında, ‘Gördes seninle gurur duyuyor' şeklinde tezahüratta bulundu.
            Daha sonra sırasıyla Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Manisa milletvekili Uğur Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa milletvekili Recai Berber ve Vali Erdoğan Bektaş birer konuşma yaptı.
            Törenin son bölümünde, ilçe müftüsü İsmail Hatipoğlu tarafından dua yapıldı, ardından kurban kesildi. Protokol sahneye çıkarak baret ve yeleklerini giydi. Alkışlar arasında iş makinelerine başla komutu verildi ve Gördes Akhisar karayolunun inşaatı resmen başlamış oldu.
            Gördes Akhisar arasındaki yeni karayolu toplam 58km. Özellik bakımından, 1. Derece Devlet Karayolu statüsüne sahip. 58km'lik bu yol inşaatının maliyeti yaklaşık 65 milyon TL civarında. İhale şartnamesine göre; yüklenici firma yol inşaatını en geç 3 yıl içerisinde bitirmiş olacak.







Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 7765 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum