Orköy'den Çiftçiye Büyük Destek

Bu yıl 30 aileye 900Bin liralık seracılık kredisi sağlandı.

Reklam
Orköy'den Çiftçiye Büyük Destek
19 Kasım 2016 - 14:17
Reklam
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın verdiği desteklerle orman mahallelerini kalkındırma hamlesi sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından ORKÖY kapsamında yapılan desteklerle mahallelerin hem zirai faaliyetleri gelişti hem de hayat kalitesi yükseldi.
Gördes'te 2016 yılında 30 aileye 162 bin TL'si hibe olmak üzere 900 bin TL Seracılık kredisi verildi. Böylece orman köylüsü yıl içinde seracılığa başlayarak ilk hasadı topladı. Ulgar ve Kıymık mahallesinde ise dekar başı 25 bin TL ile 40 bin TL arasında gelir sağlandı.
Doğanpınar Mahallesinde 2016 yılı içerisinde 13 aileye 10 bin 764 TL'si hibe olmak üzere toplam 59 bin 800 TL katı yakıtlı kalorifer sistemi kredisi verildi. Bu sayede vatandaş ısınma sorunu olmayan evlerde daha konforlu ve mutlu bir hayat imkânına kavuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 'Bizim bir parolamız var ‘Orman köylüsü ile hasım değil hısımız' biz bu fikir ile her orman köylüsünün imdadına yetişeceğiz. Görüldüğü gibi Bakanlık olarak orman köylüsüne sadece zirai yardımda bulunmuyor, onların yaşam kalitelerini yükseltmek için de her desteği sunuyoruz. Bu konudaki talimatım desteğin genişletilerek devam etmesi yönündedir' sözleriyle Orköy kapsamında desteklerin süreceğini ifade etti.
Reklam
Reklam
Bu haber 2404 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum