Öğrenciler Kalplere Dokundu

İbn-i Sina Mes.Tek.And.Lisesi öğrencileri kırsal mahalleleri geziyor.

Reklam
Öğrenciler Kalplere Dokundu
15 Nisan 2017 - 16:08
Reklam
Gördes Kaymakamlığı  ‘' Değerler Eğitimi ‘' kapsamında, Gördes İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ) tarafından hazırlanan ‘' Kalplere Dokunuş Projesi'' nin tanıtımı geçen hafta pazartesi günü Sevgi yolunda yapılmış ve öğrenciler tarafından yaklaşık 400 kişinin tansiyon ve şeker ölçümü yapılmıştı. Pilot uygulaması yapılacak olan beş mahallenin ilki olan Kıran Mahallesini, Okul Müdürü Nahit Yıldız, Meslek Dersleri Öğretmeni Nalan Gürmen, Rehberlik öğretmeni İlknur Arıcıoğlu, Edebiyat Öğretmeni Mehmet Dilbaz, İngilizce Öğretmeni Esma Uçar, Okul Personeli Hüseyin Balaban, ATT ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Köy muhtar azası Hüseyin Arslantaş rehberliğinde ziyaret etti.
Önceden tespiti yapılan ailelerin yanı sıra mahalleli tarafından ziyareti talep edilen yaşlılar, hastalar, engelliler ve köy okulu ziyaret edildi. Ziyaretten fazlasıyla memnun kaldıklarını belirten ihtiyaç sahipleriyle duygusal anlar yaşayan öğrenciler anlamlı zaman geçirdiler. Buralarda kan şekeri ölçümü, tansiyon kontrolü, çeşitli hediye takdiminin yanı sıra bu kişilerin ihtiyaçları belirlenerek, proje ortakları olan Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muhtarlar Derneği, Kızılay gibi kurumlara iletilmek üzere raporlandı.
Okul Müdürü Nahit Yıldız, Bu projenin bir yerel proje olmadığını vicdanlara seslenen ulusal bir proje olduğunu,  Yaradılanı Yaradandan ötürü sevme düsturunun yakın çevreden başlayarak tüm yüreklerde yer bulması gerektiğini, öğrencilerinin bu ortamları görerek insanlara hizmet etme, milli şuur, merhamet gibi duygularının fazlasıyla gelişeceğine inandığını söyleyerek daha ilk ziyarette bu meşalenin yandığını gördüklerini söyledi. Projede emeği geçen Kaymakam Turgay Hakan Bilgin'e, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik'e, Sosyal Yardımlaşma çalışanlarına, okul öğretmen ve öğrencilerine, gösterdiği duyarlılık nedeniyle Gördes Gazetesi başyazarı Ahmet İnce'ye teşekkür ederek, mahalle ziyaretlerinin Mayıs ayına kadar devam edeceğini, bu ziyaretlerin bir farkındalık yaratması temennisinde bulunduğunu söyledi. 










Reklam
Reklam
Bu haber 3668 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum