Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Nerede O Eski Bayram Pazarları

Ramazan ayında süre gelen durgunluk, beklentileri bugüne çevirdi.

Reklam
Nerede O Eski Bayram Pazarları
11 Haziran 2018 - 03:19
Reklam
Reklam
Ramazan bayramına sayılı günler kaldı. Bayramdan önceki son pazartesi bugün. Geçen yıllara kıyaslandığında, ilçe piyasasında yaprak kıpırdamıyor. Çarşı boş, esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor.
            Özellikle Ramazan ayının son 15 gününde, piyasaya bir hareket gelirdi. Geçen yıl bunu yaşadık. Özellikle pazartesiler, alış veriş yönüyle çok yoğun geçerdi. Bu yılın son Pazartesi gününe gelinceye kadar, piyasada bütün beklentiler boşa çıktı.
            İlçe piyasasının genel şartları ve ülke genelindeki  hava, bu durumun yaşanmasında etkili oluyor. Yüksek enflasyonla beraber, her şeyin zamlanması, ortaya ciddi bir pahalılık çıkardı. Tüketicinin alım gücü düştü.
            İlçemizdeki tarımsal üretim hissedilir bir sıkıntı içinde. Tütün piyasası ile başlayan hayal kırıklığı, meyve ve sebze fiyatlarındaki düşüşle üst seviyeye çıktı. Geçiminin önemli bölümü tarıma dayalı bir ilçe ekonomisi, bu yüzden sarsıntı geçiriyor.
            Ramazan ayının son pazartesi gününe kadar, ilçe piyasası büyük bir durgunluk yaşadı. Son pazartesi, bir ayın beklentilerini karşılayabilir mi? buna evet demek çok zor. Sıkıntının büyüğünü esnaf çekiyor.
            Alışveriş yok, ödenecek çekler sırada bekliyor.
            Bayrama piyasalar buruk hazırlanıyor. Çarşı esnafı bugünlerde hep aynı nakaratı söylüyor: Nerede o eski bayram pazarları…
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6299 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum