Millet İttifakı Manisa İçin Anlaştı

CHP Büyükşehirde İYİ Partinin Adayını Destekleyecek

Reklam
Millet İttifakı Manisa İçin Anlaştı
14 Aralık 2018 - 18:06
Reklam
31Mart 2019 yerel seçimleri için, partilerin ittifak arayışı devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk resmi açıklama Millet İttifakından geldi. CHP ve İYİ Parti arasında süren görüşmeler sonucunda; Manisa'da CHP aday çıkarmayacak ve İYİ Partinin adayını destekleyecek.
            Resmi bir açıklama yapılmamasına karşın, Cumhur İttifakı Manisa'da MHP adayını destekleyecek. Şu anki duruma göre, AKP aday çıkarmayacak ve MHP'nin adayına destek verecek.
            Millet İttifakında resmi açıklama, gözleri Manisa'da İYİ partiye çevirdi. Şu anda aday kim olacak sorusu, merak konusu haline geldi. Manisa CHP İl başkanı Semih Balaban, yapılan açıklama sonrası, 'Manisa güzel günler görecek' dedi. İYİ Parti il başkanı Hasan Eryılmaz ise Manisa'da yeni bir dönem başlıyor diyerek, alınan karara olumlu yaklaştı.
            Eğer bu tablo gerçeğe dönüşür ve seçimlere bu şekilde girilirse, Manisa'da MHP ve İYİ parti'nin adayları kıyasıya bir mücadele verecek. Bir mahalli seçimde ilk defa, böylesi ittifaklarla adaylar seçmen önüne çıkacak.
            Partilerin üst yönetiminde alınan bu kararlar; sandıkta ne kadar etkili olacak, hep beraber göreceğiz…
Reklam
Reklam
Bu haber 1827 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum