Manisa 2 Taraflı Seçime Hazırlanıyor

31 Mart mahalli seçimleri, Manisa’da 2 taraflı bir seçim olarak geçecek.

Reklam
Manisa 2 Taraflı Seçime Hazırlanıyor
28 Aralık 2018 - 17:48
Reklam
31 Mart mahalli seçimleri için, geriye sayım başladı. Tam üç aylık bir süre kaldı seçimlere. İttifaklar ve parti bünyesinde adaylar açıklanıyor. Ancak Manisa belirsizliğini koruyor.
            Cumhur ittifakının Manisa'yı MHP'ye bıraktığı biliniyor. Fakat resmi bir açıklama yapılmadı. Çünkü ilçelerdeki pazarlık devam etti bugüne kadar. Bu durum, resmi olarak açıklamayı geciktirdi.
            Son edindiğimiz bilgilere göre; Manisa Büyükşehir Belediye başkanlığı için AK Parti aday çıkarmayacak, MHP adayını destekleyecek. İlçelerde; 11 ilçe AK Parti'de, 6 ilçe MHP'de kalacak.
            Millet ittifakında; Manisa Büyükşehir Belediye başkanlığı için CHP aday çıkarmayacak, İYİ Partinin adayını destekleyecek. Her iki partinin il yönetimleri, ilçelerin durumunu görüşmeye devam ediyor. Taraflar birkaç ilçede pürüz olduğunu, yakın zamanda bunu da aşacaklarını söylüyor.
            Gördes'te Durum Ne Olacak?
            Önemli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre; Cumhur ittifakında Gördes, AK Partiye verildi. MHP aday çıkarmayacak, AK Partinin adayını destekleyecek.
            Millet ittifakının ilçeler anlaşmasında, Gördes İYİ Partinin. CHP Gördes'te aday çıkarmayacak ve İYİ Parti adayını destekleyecek.
            Son dakika gelişmesi olmazsa, Gördes'te AK Parti adayı ile İYİ Parti adayı belediye başkanlığı için mücadele edecek.
            Ak Parti'nin Gördes adayı kim olacak? Bu soru merak konusu. Çünkü Ak Parti'de 4 aday adayı var. Siyasi kulislerden sızan bilgelere göre, Gördes'te Ak Partinin adayı, büyük ihtimalle mevcut Belediye Başkanı Muhammet Akyol olacak.
            İlçe teşkilatını hafta içerisinde kuran ve seçim çalışmalarına hemen başlayan İYİ Parti, Gördes Belediye Başkanlığı için kimi aday çıkaracak? Yeni ilçe başkanı Mehmet Yavuz, bu seçim için son derece iddialı. Başkan Yavuz, sürpriz ve seçim kazanacak bir ismi aday göstereceğiz diyor.
            31 Mart mahalli seçimleri, Manisa'da 2 taraflı bir seçim olarak geçecek. Büyük şehirde MHP- İYİ Parti, Gördes'te AK Parti- İYİ Parti kıyasıya bir mücadele verecek..
Reklam
Reklam
Bu haber 1768 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum