Kültür Evi Teknoloji Üssü Oluyor

“Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” sloganıyla hayata geçirilen “Herkes İçin Kütüphane” projesiyle Kültür Evi cazibe merkezi oluyor.

Reklam
Kültür Evi Teknoloji Üssü Oluyor
07 Kasım 2016 - 15:59
Bill ve Melinda Gates Vakfı ve Hacettepe Üniversitesi, Teknokent Teknoloji Transfer Merkezinin girişimiyle başlatılan 'Herkes İçin Kütüphane' projesinde yer alan Gördes Belediyesi Kültür Evi, yakında teknoloji üssü oluyor.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Dilcan ve birim müdürleri Gördes Belediyesi Kültür Evi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, proje hakkında çeşitli fikir alışverişinde bulundu.
'Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim' sloganıyla hayata geçirilen 'Herkes İçin Kütüphane' projesiyle, Gördes Kültür Evinin kütüphane bölümü için yapılan çalışmalarda sona gelindi ve Kültür Evi yakında cazibe merkezi olarak hizmet vermeye başlayacak.
Herkes İçin Kütüphane projesi hakkında açıklamalar yapan Başkan Muhammet Akyol, 'Kültür Evi'nde oluşturduğumuz kütüphane bölümüyle vatandaşlarımız araştırmak istedikleri, öğrenmek istedikleri birçok konuya daha rahat bir ortamda, daha kolay ulaşabilecekler. Kütüphanemizde yer alacak bilgisayarlar sayesinde kütüphanemize gelen vatandaşlarımız temel bilgisayar kullanımından, üst düzey programlara kadar birçok konuda bilgi alabilecekler.' dedi.
Teknolojiye ulaşmakta zorlanan vatandaşlar için Kültür Evi kütüphanesinin önemine de değinen Başkan Muhammet Akyol, 'Kültür Evi kütüphanemizle birlikte hem kırsal kesimde yaşayan ve teknolojiye ulaşmakta zorlanan vatandaşlarımız hem de sosyoekonomik açıdan bu imkânlara sahip olamayan Gördesliler için bu proje önemli bir yere sahip. Biz burada teknolojiyi vatandaşlarımızın ayağına getiriyoruz ve bu teknolojiden rahat bir şekilde faydalanmalarını istiyoruz.' açıklamasında bulundu. 
Reklam
Reklam
Bu haber 5795 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum