Kiraz Üreticisi Perişan Oldu

Bahçede fiyatlar 2 ile 3 TL arasında değişiyor.

Reklam
Kiraz Üreticisi Perişan Oldu
25 Haziran 2018 - 16:03
Umutla ve büyük beklentilerle başlayan kiraz mevsiminde, kelimenin tam anlamıyla hazan yaşanıyor. Mayıs ayında üretici, yeni üretim yılından çok umutluydu. Hem rekolte ve hem kalite heyecan vericiydi.
            Ancak hasadın yaklaştığı Haziran günlerinde başlayan yağışlar, bütün umutları alt üst etti. Her gün aralıksız yağan yağmur, ürün kalitesine darbe vurdu. En önemlisi, kirazın ihraç kabiliyetini yok etti.
            Neticede ürün, iç piyasaya mahkûm oldu. Bu tabii olarak hemen fiyatlara yansıdı. Başta 5 TL'yi gören ihraç malı kiraz, daha sonra 3 ile 4 TL arasında alıcı buldu. Şu günlerde bahçede fiyatlar 2 ile 3 TL, arasında değişiyor.
            İç piyasa kiraz bölgelerini kaldırmıyor artık. Börez ve yöresinden gelen haberler daha kötü. Fiyatların 1TL'ye düştüğü söyleniyor. Belki bundan daha kötüsü, ürünün ciddi bölümü ağaçta kalacak.
            Kiraz üretim bölgelerinde hesaplar ters yüz olmuş vaziyette. En az 8TL ihraç ürününe fiyat bekleyen üretici; bunun yarı fiyatını bile bulamadı. Üstelik ürün dalında kaldı. Çünkü toplama maliyeti, satış fiyatının çok üstünde.
Reklam
Reklam
Bu haber 5346 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum