Kaşıkçı ve Kürekçi'ye Yeni Sondaj

Mahallelerde saniyede 3 litre veriminde su çıkarıldı.

Reklam
Kaşıkçı ve Kürekçi'ye Yeni Sondaj
06 Kasım 2017 - 04:39
Reklam
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes'in Kürekçi ve Kaşıkçı Mahallelerindeki su sıkıntısını çözüme kavuşturmak amacıyla açılan yeni sondajlardan saniyede 3 litrelik su elde etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj çalışmalarıyla mahalleleri yeterli suya kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Gördes ilçesine bağlı Kaşıkçı ve Kürekçi Mahallelerinde yaşanan su sıkıntısını da çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığı sondaj çalışmalarını tamamladı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucunda yeni kuyudan elde edilen suyun verimi saniyede 3 litre olarak ölçüldü.
Dairede görevli mühendislerce alınan su numuneleri İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda analiz edilmek üzere gönderildi. Analiz sonuçlarına göre suyun mahallenin içme suyu deposuna bağlantısı yapılacak.
Kaşıkçı Mahalle Muhtarı Şuayip Kösem ve Kürekçi Mahalle Muhtarı İbrahim Armağan, 'Mahallelerimizdeki sondajlar yetersiz gelmeye başlamıştı. Bu sular mahallelerimizin ihtiyacı için yeterli olacak. MASKİ'ye çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz' diye konuştu.  
Reklam
Reklam
Bu haber 2390 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum