Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karakeçili'de Ceviz Hasat Günü

Tozlular Mevkiindeki ceviz hasadına çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Karakeçili'de Ceviz Hasat Günü
14 Ekim 2019 - 13:26
Reklam
Reklam
Ceviz üretiminin İlçemizde gelir getirecek düzeyde yapılabildiğini üreticilere göstermek amacıyla Karakeçili Mahallesi Tozlular mevkiinde ceviz hasadı günü yapıldı.
Ceviz hasadı  gününe Kaymakam  Bekir ABACI, Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mustafa GÜNDOĞAR, Gördes Belediye Başkan Vekili  Ali PEKER, Gördes Belediye Başkan Yardımcısı İlhan TÜRE, Belediye Meclis Üyesi Ahmet ESEN, İlçe Tarım Müdürü Güngör AKYOL, Ziraat Odası Başkanı Mehmet KOÇ, Salihli Doğu Manisa Ceviz ve Badem Tarımsal Kalkınma kooperatifi Başkanı ve üyeleri, Gördes'te üretim yapan  ceviz  yatırımcıları ve teknik elemanları katıldı.
Ülkemiz Ceviz Üretimi bakımından Dünyada Çin, ABD ve İran'ın ardından 4. Sırada yer alıyor. Ancak bu üretim kendimize yetmiyor ve her yıl ithalat yapılıyor.
İlçemizde ise 2006 yılına kadar dağınık ağaç şeklinde tarla kenarlarında yetiştirilen ceviz, 2006 yılında Tarım ve Orman Bakanlığının sertifikalı fidan destekleriyle kapama bahçe şeklinde üretilmeye başlandı.
Gördes'te şehir dışından gelen büyük yatırımcılar tarafından bahçelerin kurulmasıyla, 2006 yılında 3000 dekar olan ceviz dikim alanı 17000 dekara yaklaştı.
İlçemizdeki bahçeler verim çağına geldiğinde ülkemiz ceviz açığının kapanmasında büyük bir paya sahip olacak.
İlçemizde ceviz üretiminin artması aynı zamanda önemli bir istihdam alanı oluşturdu.
Ceviz alanının çoğalmasıyla beraber ilçemizde cevizle ilgili makineleşme de artış gösteriyor. Birçok üretici, ceviz soyma ve kurutma makinelerini kullanmaya başladı.
Bu aşamalardan sonra ilçemizde cevizin kuru mahsul şeklinden ziyade katma değerli ürünler yapılarak pazarlanması görüşü ağır basıyor.
Kaymakam Bekir ABACI yaptığı açıklamada;  üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl olmasını  diledi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5163 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum