Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kalemoğlunda UMKE Tatbikatı

UMKE'nin tatbikatına diğer kurtarma dernekleri de destek verdi.

Reklam
Kalemoğlunda UMKE Tatbikatı
17 Eylül 2018 - 12:01
Reklam
Reklam
İlçemiz Kalemoğlu Mahallesi harman alanında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda düzenlenen tatbikata Manisa AFAD ve Manisa Amatör Telsizciler ve Arama Kurtarma Derneği ekipleri de katkı sağladı.
Kurtarma Ekipleri harman alanında çadır kurdu ve katılımcılar mahalle halkına kurtarma konusunda pek çok önemli bilgi verdi. Afet sırasında haberleşmenin önemi, meteorolojik afetlerde korunma yolları gibi konularda sunum yapıldı.
Eğitim sonrası elverişsiz arazide yaralının kurtarılmasıyla ilgili tatbikat gerçekleşti. Yaralının ilk müdahalesi ve olay yerinden alınması temsili olarak canlandırıldı. Mahalle halkı tatbikata büyük ilgi gösterdi.
Tatbikatı ilgiyle takip eden Belediye Başkanı Muhammet Akyol, bu programın düzenlenmesine katkı sağlayan başta hemşerimiz İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Erhan İNCE olmak üzere, kurtarma ekiplerine teşekkür etti. İlçemizde bu tür kurtarma tatbikatlarının ileriki aylarda başka mahallelerde de yapılabileceği ifade edildi. Ayrıca vatandaşlarımıza ilk yardım konusunda da bilgi verildi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5670 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum