Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gördes Barajının Zemini Delikmiş

Baraj su tutuncaya kadar, bizim dertlerimiz de ertelenmiş olacak.

Reklam
Gördes Barajının Zemini Delikmiş
15 Mayıs 2015 - 00:06
Reklam
Reklam
Adı Gördes Barajı, Karayakup köyünün dibinde. İsminin Gördes olmasının dışında, Gördes'le hiçbir bağlantısı yok. Ancak içme suyu projesi olduğundan, mevzuatlarıyla Gördes'in tarihi bir derdi durumunda.
            Havza Koruma Yönetmeliğiyle ilgili muvazaalı durum hala devam ediyor. Ancak İzmir'e içme suyu temin edecek olan bu barajın zemindeki delik, DSİ genel müdürü Ali Rıza Diniz tarafından ifade edildi.
            Gördes barajındaki suyun tasfiye edildiği, Gördeslilerin bilgisi dâhilinde. Sebebi zeminin delik olması imiş. Yani İzmir'e içme suyu verecek olan baraj, ne yazık ki su tutamıyor.
            Baraj su tutuncaya kadar, bizim dertlerimizde ertelenmiş olacak. Zaten isale hattındaki çalışmalarda tam olarak bitirilmiş değil. Barajın delikleri tıkanıp, isale hattı çalışmaya başladığında İzmir'e 800 bin metreküp su gidecek. Bu rakam İzmir'in içme suyu ihtiyacının %30'una karşılık geliyor.
            Genel müdür Ali Rıza Diniz, İzmir'de üst düzey bürokratlarıyla beraber yaptığı toplantıda, yaptıkları yatırımlar konusunda bilgi verdi. Bir gazetecinin, Gördes Barajının zemininden su kaçırdığını ve buna nasıl önlem alınacağını sorması üzerine, Genel Müdür Diniz şu açıklamayı yaptı:
            'Bu yıl kısmen boşaltıldı. Islah edebilmek için bunu yapıyoruz. Haziran'da ihalesini yapıyoruz. Bu yıl içinde kurak dönemde, Haziran ayından Ekim ve Kasım ayına kadar yapılacak çalışmayla alt kotlarını geçirimsiz mebran malzeme ile kaplayacağız.'
 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3871 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum