Öyle Bir Yağmur Yağdıki!

Bereketli yağışlar, karamsarlığı umutlu bekleyişe çevirdi

Reklam
Öyle Bir Yağmur Yağdıki!
29 Mayıs 2015 - 16:09
Reklam
Mayıs ayının son haftasında aralıklarla yağan yağmur, ilçemiz çiftçisine bayram sevinci yaşattı. Zamanlama olarak en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde düşen bereketli yağışlar, karamsarlığı umutlu bekleyişe çevirdi.
            Hani; ‘öyle bir yağmur yağdı ki' denilecek türden düştü yağmur topraklara.
            Tütüncüler kırsal bölgelerde iki haftadır tütün dikemiyordu. Toprak tavını kaybettiğinden, işlenemiyor ve dikim yapılamıyordu. Yüzlerce üretici bu yüzden, umudunu yağacak yağmurlara bağlamıştı. Üç gün boyunca düşen yağış, tütün dikimi için altın bir fırsat sundu.
            Bu yıl ilçemizdeki haşhaş ekimi çok fazla. Belki de tarihi bir üretim hamlesine hazırlanıyor üretici. Ürün şu anda kapsüle dönmüş durumda. Ancak yağacak bir yağmur, hem kapsülün kendisini hem tohumunu şişirecekti. Tütün üreticileri gibi, şimdi haşhaş üreticileri de bayram ediyor.
            Patatesçiler açısından yağmur müthiş bir bereket. Günlerdir devam eden sulama işlemine ara verdiler. En az 15 gün nefes alma ve dinlenme imkânı buldular. Mayıs yağmurları sadece serinlik değil, aynı zamanda ürüne gübre yerine geçiyor. Bu yönüyle üretici, önemli bir imkân yakalamış oldu.
Reklam
Reklam
Bu haber 59410 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum