Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gördes Tarımı Uluslararası Kongrede

CBÜ'nün öncülük ettiği kongrede Gördes MYO öğretim görevlileri bildiri sundu.

Reklam
Gördes Tarımı Uluslararası Kongrede
11 Kasım 2016 - 01:42
Reklam
Reklam
Manisa Celal Bayar Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresi, 3-6 Kasım 2016 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşti. Farklı alanlarda çalışan Türk ve yabancı akademisyenleri, araştırmacıları ve lisansüstü öğrencileri bir araya getiren kongrede 145 bildiri sunuldu.
Kongrenin Gördes açısından önemi ilçemiz tarımını konu alan iki bildirinin sunulması oldu. Bildirileri Gördes Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri Bahadır Bilge Aycan, Ali Taha İnce ve Uğur Bilgen birlikte hazırladı.
Sunumunu Ögr.Gör Uğur Bilgen'in gerçekleştirdiği '2012-2016 Yılları Arasında Gördes'in Tarımsal Durum Analizi' adlı bildiride, ilçemizin tarımsal rakamlarına yer verildi. Tarımsal ürün çeşitliliği ve yeni projeler hakkında değerlendirme yapıldı.
Ögr.Gör.Bahadır Bilge Aycan'ın sunduğu 'Tarım Kredi Kooperatiflerinin Tarıma Katkısı:Çiğiller Örneği' adlı bildiride tarımsal hamlesi dikkat çeken Çiğiller Mahallesi mercek altına alındı. Bu bildiride özellikle seracılıkla ilgili önemli analizler yapıldı.
Kongrenin düzenleme kurulu başkanlığını daha önce Gördes MYO'da görev yapan ve ilçemizin yakından tanıdığı Doç.Dr.Ali Rıza GÖKBUNAR üstlendi. İlçemizle ilgili iki akademik çalışmanın kongrede yer alması bir ilk teşkil etti. Gördes'le ilgili bu bildiriler kitap halinde de basılacak.
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresinin oldukça verimli geçtiğini belirten Gördes MYO öğretim görevlileri; bildirilerin hazırlanmasına katkı sağlayan; İlçe Tarım müdürü Güngör Akyol ve personeline, Çiğiller Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Murat Tuga'ya teşekkürlerini dile getirdi.







 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4830 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum