Gördes 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Milli Birlik Yürüyüşüne binlerce vatandaşımız katıldı.

Reklam
Gördes 15 Temmuz Şehitlerini Andı
17 Temmuz 2017 - 19:39
Reklam
Gördes'te, 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü için; hafta boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk etkinlik hafta başında Eski Gördes Kabristanlığında gerçekleştirildi. Burada Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak şehitler için dua edildi. Daha sonra protokol üyeleri şehit mezarlarına çiçek bırakarak dua etti.
Merkez Ulu Camiinde şehitler için Mevlid-i şerif okutulduktan sonra limonata ve lokma ikramında bulunuldu. Etkinliğe Kaymakam T. Hakan Bilgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.Selim Kasacı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çarşamba ve perşembe günü ilçe mahallelerinde bulunan Şehit kabirlerini ziyaretle devam etti. Cuma günü Cuma Namazına müteakiben Merkez Ulu Cami'de Şehitlerimiz adına okunan Hatim-i Şeriflerin duası yapıldı. Ardından Sevgi yolunda 15 Temmuz fotoğraf sergisi ve turnuva finalleri düzenlendi.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin ana programı 15 Temmuz günü saat 20.00'da devlet hastanesi yanında başladı. Milli Birlik Yürüyüşüne vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Eline Türk bayrağını alan vatandaşlarımız yürüyüşe katıldı ve Milli Birliğimize sahip çıktı.
15 Temmuz Şehitler Parkı'nda sinevizyon gösterimi, Kuran-ı Kerim tilaveti, canlı yayın bağlantıları, konuşmalar ve mehteran gösterileri düzenlendi. Gece boyu vatandaşlarımız 15 Temmuz Şehitler Parkında demokrasi nöbeti tuttu. Nöbetteki halkımıza Gördes Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Saatler 16 Temmuz Pazar günü 00.13'ü gösterdiğinde merkez ve mahallelerdeki tüm camilerde sela okundu. Pazar günü sabah namazıyla program sona erdi.



























Reklam
Reklam
Bu haber 3608 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum