Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Genç Çiftçi Hibe Desteğine Yoğun İlgi

Bilgilendirme toplantısına büyük katılım vardı.

Reklam
Genç Çiftçi Hibe Desteğine Yoğun İlgi
25 Nisan 2016 - 20:17
Reklam
Reklam
Gördes Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün düzenlediği Genç Çiftçilere 30.000 TL. Hibe Desteği Projesi Bilgilendirme Toplantısı büyük bir katılımla gerçekleşti.
Toplantıya Gördes Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol ve çok sayıda çiftçi katıldı. Çiftçilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği toplantıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, kanatlı ve arıcılık, kapama meyve bahçesi kurulumu, yöresel ürünler, tıbbi ve aromatik bitki üretimi gibi konularda destek verileceği anlatıldı.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Gördes Kaymakamı T. Hakan Bilgin yaptıkları konuşmada vatandaşların bu projeden haberdar olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıdan dolayı İlçe Tarım Müdürlüğüne teşekkür ettiklerini ifade ederek, gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını ve çiftçiler için hayırlı olmasını temenni ettiklerini söyledi.
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi, nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerine yönelik olacak. Uygulanacak projelere 30 bin liraya kadar hibe yoluyla destek verileceğini söyleyen Bingöl Tarım İl Müdürü Mehmet Yıldırım, proje çiftçilere hayır ve bereket getirsin dileğinde bulundu. Ardından Gördes İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, Genç Çiftçi Projesinin tanıtım sunumunu yaparak sunum sonunda çiftçilerden gelen soruları cevapladı.
Genç Çiftçi Projesi kapsamında kırsalda yaşayan 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilere; bitkisel, hayvansal üretim ile yöresel ürünleri-tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik 30 bin liraya kadar hibe ödemesi yapılabiliyor. Ayrıca proje ile; tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, çiftçilerimizde girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, gelir düzeyinin artırılması, alternatif gelir imkanlarının sağlanması, genç kırsal nüfusun istihdamını sağlayarak kırsaldan kente olan sağlıksız göçün önlenmesi amaçlanıyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2373 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum