Fatih Ortaokulunda Yangın Tatbikatı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına nasıl müdahale edileceğini anlattı..

Reklam
Fatih Ortaokulunda Yangın Tatbikatı
10 Şubat 2016 - 20:58
Reklam
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, ilçemizdeki eğitim kurumlarına yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı Fatih Ortaokulunda yapıldı. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında düzenlenen etkinlikte öğretmenlere ve görevlilere detaylı eğitim verildi, okul bahçesinde tatbikat yapıldı.
            Tatbikat öncesi düzenlenen bilgilendirme toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş sağlığı ve güvenliği uzmanı İlhan Çolak tarafından kısa bir bilgilendirme yapıldı. Toplantıya tüm ilk ve orta dereceli okullardaki yangın söndürme ekibinde yer alan sorumlular katıldı. Öğretmen ve hizmetlilerin katıldığı eğitim toplantısında sorumlulara yangın eğitim videosu izletildi.
            Toplantının ikinci bölümünde Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli Eğitim Uzmanı Çavuş Serdar KURT tarafından ayrıntılı bir sunum yapıldı. Yangının doğal bir afet olmadığını belirterek sözlerine başlayan Kurt, elektrik kontağından çıkan yangınlarda da insan ihmalinin olduğunu belirtti. Yangının başladığında çok hızlı ilerleyen bir reaksiyon olduğunu belirten Çavuş Kurt; itfaiye ne kadar hızlı gelse de yangının ilk 5 dakikasının çok kritik olduğunu, söndürme tüplerinin büyük önem taşıdığı ifade etti. Yangınla ilgili doğru bilinen pek çok yanlışa parmak basan Kurt; 'Evlerimizdeki lpg hortumlarını yıpranmadan değiştirerek bile çıkabilecek bir yangını önleyebiliriz. Çocuklarımızı yangın konusunda bilinçlendirmeliyiz' dedi.
            Okul bahçesindeki tatbikata gönüllü öğretmenler ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi katıldı. Burada aynı zamanda yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı ve hangi özelliklere sahip olması gerektiği hakkında bilgi verildi. Yangına nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterildi.


















Reklam
Reklam
Bu haber 3559 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum