Evcilerin Su Sıkıntısı Çözülüyor

MASKİ, mahalleye 2 bin 517 metrelik terfi hattı döşeyecek.

Reklam
Evcilerin Su Sıkıntısı Çözülüyor
02 Ocak 2017 - 13:55
Reklam
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Evciler Mahallesi'nde açtığı sondaj kuyusunu devreye alarak mahalleye yeterli içme suyunu temin etmek için çalışmalarına başladı.
Evciler ve Güneşli mahallelerinin ortak kullandıkları içme suyunun özellikle yaz aylarında yetersiz gelmesi üzerine çalışma başlatan MASKİ, Evciler'de açılan yeni sondaj kuyusunu devreye alıyor. Sondaja enerji temin edecek olan bin metrelik enerji nakil hattı için İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan mühendisler tarafından arazi ölçümleri gerçekleştirildi.
Elektrik projelendirmesinin ardından MASKİ, mahalleye 2 bin 517 metrelik terfi hattı döşeyerek, saniyede 7 litre su verimine sahip olan sondajı devreye alacak. İki mahallenin su kaynaklarını birbirinden ayrılmasıyla birlikte, vatandaşların yazın yaşadıkları yetersiz su sıkıntısı çözüme ulaştırılacak.
Evciler Mahalle Muhtarı Enver Akça, 'Suyumuz Güneşli ile ortak olduğu için yazın su konusunda sıkıntı çekiyoruz. Bu yüzden de suyumuzun ayrılmasını istiyoruz. Ayrıca altyapımızın da yenilenme ihtiyacı var. Bunun için de gerekli başvurumuzu yaptık. Suyumuzun ayrılması bizim için çok öncelikli. Ayrılırsa bu su mahallemize yeter' diye konuştu.
Evciler Mahalle sakinlerinden İsmail Aydemir, 'Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Köyümüz çalışmalarından memnun. Kendisine teşekkür ediyoruz. Köyümüze bir de direği ile birlikte Türk bayrağı verilirse çok memnun oluruz.' dedi. 
Reklam
Reklam
Bu haber 3250 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum