Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansına Yoğun İlgi

Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur sistemin detaylarını anlattı.

Reklam
Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansına Yoğun İlgi
10 Nisan 2017 - 12:39
Reklam
Reklam
Gördes Belediyesi'nin ev sahipliğinde 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği tarafından, Gördes'te düzenlenen  "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu konferans Manisa Medya TV'den canlı olarak yayınlandı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konulu konferansa konuşmacı olarak katılırken, programın sunuculuğunu Manisa Medya TV Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Polat yaptı.
Konferansa Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Ak Parti Gördes İlçe Başkanı Mehmet İnci, Midder Genel Başkanı Serhat Çağ, Ak  Parti İl Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans salonu yoğun ilgi gösteren vatandaşları almayınca salon dışında da vatandaşlar için de sandalyeler konuldu.
Programın açılış konuşmasını 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Serhat Çağ yaptı. Çağ konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin faydalarına değinerek; "Bu coşkulu kalabalık 16 Nisanın müjdecisi. İnanıyoruz ki Gördes'ten güçlü bir şekilde evet çıkacak. Geleceğimiz için, mazlumlar için, ümmet için, şehitlerimiz ve gazilerimiz için evet diyoruz. " dedi.
Türkiye'nin yakın tarihine değinen ve anayasanın tarihsel süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol; "Bu topraklarda barınmak ve buraları barınmak kolay değil. Biz 1071'de Alparslan'la Anadolu'ya girdik. Yavuz Sultan Selimlerle, Kanunilerle, Fatih'lerle Anadoluya kök saldık. Bizleri bu topraklardan atmak isteyen haçlı zihniyetiyle o gündür bu gündür mücadelemiz devam ediyor. Ardından Osmanlı'nın küllerinden Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk. Bu bizim son devletimiz. Ama hilalle haçın mücadelesi hep devam etti. Bunu en son 15 Temmuz'da gördük. Kanlı darbe girişimi ve işgal girişimine kahraman milletimiz Reisimiz Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu işgale dur dedi. Bütün ümmetinin, bütün mazlumların ümidi Türkiye. Millet olarak artık geriye değil ileriye bakmak istiyoruz. 2023,2071 hedeflerimize bakmak istiyoruz. Yine dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Allah'ın izniyle 16 Nisan'dan hiç bir şüphemiz yok. Ancak dosta güven, düşmana korku salmak için güçlü bir şekilde evet demeliyiz. Evetleriniz bol olsun" dedi.
Hayır'cı cephenin 'Rejim değişiyor' söylemlerini bilinçli bir saptırma olarak niteleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, yeni anayasa paketinde Anayasa'nın 1'nci maddesinde yer alan 'Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir' tanımını değiştiren veya ortadan kaldıran hiçbir maddenin yer almadığını söyledi. Baybatur, "Ne bizim, ne de MHP'nin rejimle bir zoru yok. Olanlar da karşılarında ilk bizi bulacaktır" dedi.
Gördes'te coşkulu bir kalabalığa seslenen Baybatur, "Millet 15 Temmuz'da Cumhuriyete ölümüne sahip çıktı. Artık Cumhuriyet bir avuç azınlığın sahiplendiği bir değer değil. 80 milyon vatandaşımızın ölümüne sahip çıktığı, vatan, millet, ezan, bayrak gibi ortak bir değerdir" dedi.
Programın sonunda konuşmacılara hediyeleri takdim edildi. Daha sonra toplu fotoğraf çekilmesiyle konferans sona erdi.









 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3299 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum