Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çocuklar İçin Cankurtaran Yelek

Kodlama Atölyesinde geliştirilen proje basına tanıtıldı.

Reklam
Çocuklar İçin Cankurtaran Yelek
25 Kasım 2018 - 23:05
Reklam
Reklam
İlçemizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Kodlama Atölyesinde geliştirilen Cankurtaran Yelek basına tanıtıldı. Manisa Valiliğinin KodlaManisa Projesinin desteğiyle uzun süredir üzerinde çalışılan yelek son halini aldı.
Fatih Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Barış Ateş ve daha önce Güneşli Ortaokulunda görev yapan Kasım Dilşeker'in başlattığı proje, Fatih Ortaokulu 6.Sınıf öğrencisi Uğurcan Gürbüz'ün katkısıyla tamamlandı. Kodlama Atölyesinde sergilenen cankurtaran yeleğe basın mensupları büyük ilgi gösterdi
CANKURTARAN YELEK NASIL ÇALIŞIYOR?
Cankurtaran Yelek, çocukların kaçırılma, istismar, okul servisinde unutulma gibi çeşitli tehlike durumlarında ailelerine haber verilmesi amacıyla tasarlandı. Yelek üzerinde, içinde sim kart bulunan robotik ekipman, ses sensörü aracılığıyla anne-babanın cep telefonuna mesaj ve konum gönderiyor.
Çocuğun yüksek sesle bağırması, cihazın devreye girmesini sağlıyor. Çığlık atılmasıyla ses sensörü cihazı harekete geçiriyor ve belirlenen cep telefonu numarasını mesaj atarak uyarıyor. Böylece aile çocuğun tehlikede olduğunu öğrenmiş oluyor.
Projeyle ilgili bilgi veren Barış Ateş; 'projemiz daha da geliştirilerek;  uyarı sisteminin, yeleğin yanı sıra saat, cep telefonu gibi aksesuarlara da adapte edilebilmesi mümkün. Çocuklarımızın güvenliği için ilk kez bu tarz bir projeyi geliştirdik. Emeği geçenlere ve destekleri için Valiliğimize teşekkür ediyoruz' dedi.  
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 1880 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum