Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çiftçi Ailelere Koyun Desteği

11 aileye koyunları düzenlenen bir törenle teslim edildi.

Reklam
Çiftçi Ailelere Koyun Desteği
26 Mayıs 2017 - 08:27
Reklam
Reklam
            Gördes Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi çiftçilerimize desteğini sürdürüyor. Gelir getirici projelerle çiftçilerimize iş ve aş imkânı sağlıyor. Koyunculuk projesi, bu çalışmaların önemli bir bölümünü oluşturuyor.
            Vakıf, proje kapsamında önce müracaatları aldı. Değerlendirmeden sonra, 11 çiftçi ailesini belirledi. Bölgemizin ve alınacak koyunların özellikleri dikkate alınarak, titiz bir çalışma gerçekleştirildi.
            Bu kapsamda koyun cinsi olarak, kıvırcık ırkında karar kılındı. Bursa Karacabey Tarım İşletmelerinden koyunların temini sağlandı. Hafta içerisinde 11 aileye koyunları düzenlenen bir törenle teslim edildi.
            Törende konuşan Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol birer konuşma yaptı. Bilgin ve Akyol konuşmalarında, bu tür projelerin devlet-millet dayanışmasının en güzel örneği olduğuna dikkat çekti.
            Bu projede, her bir aileye 12 adet dişi ve 1 adet erkek toklu kıvırcık cinsi koyun verildi. Toplamda 132 adet koyunun dağıtıldığı projenin, toplam maliyeti 165.000TL. Üreticiler için ödemeler 3 yıl sonra başlıyor ve 6 eşit taksit imkânı sunuluyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5592 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum