CHP Yol Yapımını Meclise Taşıdı

Bakırlıoğlu Gördes-Akhisar yoluyla ilgili soru önergesi verdi.

Reklam
CHP Yol Yapımını Meclise Taşıdı
30 Eylül 2018 - 23:36
Reklam
Gördes-Akhisar ve Gördes-Köprübaşı yollarının neden bitirilmediğini soran CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Daha önce verdiği soru önergeleri ile Akhisar ve Soma çevre yollarını Meclise taşıyan Bakırlıoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a verdiği soru önergeleri ile Gördes Akhisar ve Gördes Köprübaşı yollarını sordu.
Gördes için büyük önem arz eden yolların ihale sözleşmesinde belirtilen 3 yıllık süre dolmasına rağmen hala bitirilmediğini belirten Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada Gördes'te ziyaret ettiği sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yolların bitirilmemesinden dolayı şikayetleri olduğunu dile getirdi.
Soru önergesinde şu ifadelere yer verildi;
'Gördes-Akhisar yeni karayolunun 1A kalite standartlarına çıkacağı iddiasıyla inşaatına başlanmıştır. Aynı Şekilde Gördes- Köprübaşı yolunun da yapımına başlanmıştır.
Fakat kamulaştırma sorunları nedeniyle parça parça yol yapımı devam etmekte olduğu yolun bazı kısımlarında inşaat durdurulmuştur.
Ayrıca Gördes'te faaliyet gösteren nikel madenine cevher ve sülfürik asit taşıyan ağır tonajlı kamyonlar ve tankerler, yol inşaatı tamamlanmadığı için bu yolda trafik yoğunluğunu ve kaza riskini artırmaktadır.
Hem sürenin uzaması hem de yapılan yerlerin bozulması yolların inşaat maliyetini artırmakta ve devlet zarara uğratılmaktadır.
Manisa'da çalışmaları devam eden karayolu ve çevre yolu inşaatlarında işlerin zamanında bitirilmemesi yarım kalan işlerin yeniden ihaleye çıkarılması nedeniyle maliyetlerin 8 kat arttığı ve devletin zarara uğratıldığı gerçeği gözardı edilemez.
Kaldı ki Cumhurbaşkanı kararnameleriyle gerekli gereksiz her konuda 'acele kamulaştırma kararı' çıkarılırken Gördes ve Köprübaşı ilçelerimiz için büyük önem arzeden bu yollar için böyle bir karar alınmaması düşündürücüdür ' 
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ayrıca 'CHP olarak talebimiz bu yolların en kısa zamanda bitirilerek trafiğe açılmasıdır' dedi.  
Reklam
Reklam
Bu haber 3038 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum